Orz cu ciuperci (de la 8 luni)

Cristina Călin, redactor

Rețetă simplă și delicioasă de orz cu ciuperci

Orzul și ciupercile sunt o combinație clasică și un mod minunat prin care bebelușul tău va încerca cereale integrale noi, dar și aroma inconfundabilă a ciupercilor. Lasă amestecul mai crocant, amestecă-l doar cu furculița. Dacă totuși vrei să faci un piure mai fin, poți face și acest lucru. Poți adăuga și câteva bucățele de morcov pentru a face preparatul mai dulce.

Rețetă pentru bebeluși de 8 luni sau mai mari.

Te-ar mai putea interesa și:

Orez cu mazăre, morcovi și ou (de la 10 luni)

Dovlecei umpluţi pentru bebeluşi (de la 9 luni)

Ghiveci cu ou pentru bebeluşi (de la 7-8 luni)

Ingrediente pentru 440 g preparat

125 g (jumătate de ceașcă) orz

250 ml (o ceașcă) de apă sau supă de legume sau supă de pui

1 linguriță ulei de măsline

90 g (o ceașcă) ciuperci champinion tocate mărunt

3 pași pentru a prepara orz cu ciuperci

1. Orzul și apa se pun într-o cratiță. Se aduce la punctul de fierbere la foc mediu și apoi se lasă la foc mic pentru a se liniști. Se fierbe până ce orzul se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10 minute.

2. Între timp, într-o tigaie non-aderentă, se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile și se sotează 5 minute până se înmoaie. Se lasă deoparte.

3. Când orzul este gata, se adaugă ciupercile. Se zdobește amestecul cu furculița și se lasă să se răcească până ajunge la o temperatură potrivită pentru bebeluș. Se servește. Amestecul se poate pne și în blender și mixa până când are consistența potrivită pentru copil.

Sfat

Se poate ține la frigider într-un vas închis ermetic până la 3 zile sau se poate congela timp de 3 luni. Dacă îl puneți la congelator, porționați-l înainte în cantitatea necesară unei singure mese.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa