Piure de banane (de la 6-7 luni)

2 rețete de piure de banane

Bananele reprezintă o sursă perfect de nutriție și sunt unele dintre fructele ideale pentru a fi introduse în dieta copiilor printre primele alimente. Bananele nu își mențin prea bine aspectul, așa că este recomandat să tăiați doar cantitatea pe care știți că o va mânca cel mic înainte de a o decoji. Păstrați banana nedecojită într-un recipient acoperit și serviți-o la următoarea masă sau ca gustare. Iată 2 rețete de piure de banane pentru bebeluşii care au împlinit 6 luni!

Piure de banane

Ingrediente pentru piure de banane:

1 banană coaptă
apă plată pentru bebeluși/lapte matern

2 pași pentru a prepara piureul de banane:

1. Curățați banana de coajă și tăiați-o în felii mici. Pasați bucățile de banană cu ajutorul unei furculițe. Nu aveți nevoie de un blender, deoarece consistența și textura bananei sunt moi.

2. Adăugați puțin lapte matern sau apă plată pentru bebeluși dacă vă doriți o consistență mai cremoasă.

Piure de banane cu avocado

Ingrediente pentru piure de banane cu avocado:

1 avocado copt
1 banană coaptă
1/4 cană cu lapte matern sau apă plată pentru bebeluși

3 pași pentru a prepara piure de banane cu avocado:

1. Fructul de avocado se curăță de coajă și i se scoate sâmburele. Se scoate pulpa cu ajutorul unei furculițe și se pasează până se obține un piure.

2. Banana se curăță de coajă și se pasează tot cu ajutorul unei furculițe. Împreună cu piureul de avocado se introduce într-un blender sau într-un procesor de alimente și se pasează până când obțineți o textură omogenă.

3. Adăugați puțin lapte matern sau apă plată pentru bebeluși, dacă doriți o consistență mai puțin concentrată.

Cu cât avansați mai mult cu diversificarea alimentației copiilor, puteți amesteca bananele și cu cereale, kiwi, piersici, pere, cartofi dulci și iaurt. Nu uitați de regula celor 4 zile înainte de a încerca un nou ingredient în alimentația celor mici.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()