Piure de mazăre (de la 6-7 luni)

Alexandra Constantin

Gustul ușor dulceag și cantitatea mare de vitamine și de minerale pe care o conține fac ca mazărea să se numere printre alimentele de care putem profita pe perioada diversificării. Una dintre rețetele pe care o poți prepara pentru a-l obișnui pe micuț cu gustul acestei legume este chiar piureul de mazăre.

Bogată în vitamine (K, C, A și cele din grupul B), minerale (potasiu, calciu, magneziu, cupru, fosfor), fibre și proteine vegetale, mazărea completează lista legumelor care nu trebuie să lipsească din alimentația copiilor, indiferent că o folosești la prepararea ciorbelor, a pastelor, dar și a mâncărurilor cu carne. Parte din alimentație, mazărea ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, aduce beneficii sistemului nervos și are grijă și de sănătatea digestivă. De asemenea, ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare, a celor renale și favorizează sănătatea osoasă. Bine de știut este că mazărea se numără printre legumele care nu sunt la fel de mult afectate de pesticide, de aceea este indicat să o includem cât mai des în dietă.

Cum prepari rețeta de piure de mazăre

INGREDIENTE

o cană de mazăre decongelată

1-2 frunze de mentă (după vârsta de 7 luni)

 PREPARARE

Pune apă într-o oală (până la jumătatea ei) și lasă să dea în clocot. Așază deasupra o sită pentru gătit la aburi, apoi pune măzărea și acoperă sita cu un capac. Amestecă din când în când în mazăre ca să se gătească uniform și lasă până devine mai moale (aproximativ 4-5 minute).

Ia sita de deasupra de oală și pune-o puțin ca să se răcească sub jet de apă rece. Pune mazărea în blender, spală bine frunzele de mentă,toacă-le mărunt și adaugă-le peste mazăre.

Pasează bine mazărea până obții piure de consistența dorită (mai fin la începutul diversificării – îl poți trece și printr-o sită după ce s-a pasat pentru a scăpa de cojile de la mazăre). Adaugă puțină apă dacă piureul este prea gros. Piureul poate fi păstrat trei zile la frigider dacă este pus într-o caserolă care se închide ermetic. El poate să fie păstrat și la congelator pentru cel mult trei luni de zile.

Cu ce poți să combini mazărea

Deși nu este un aliment care să aibă potențial alergen, indicat este să discuți cu medicul pediatru înainte de a introduce mazărea în alimentația micuțului. Bine este să fie consumată la masa de prânz, inițial sub formă de piure cât mai fin.

Dacă la început este indicat ca mazărea să fie consumată singură, în timp ea poate fi combinată și cu alte legume. Printre acestea se numără ardeiul, morcovul, țelina, păstârnacul, fasolea verde și dovlecelul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa