Piure de mere cu morcovi (de la 6 luni)

piure-morcovi-mere-totul-despre-mame

Deliciul piticilor – piure de mere cu morcovi

Morcovul este o legumă care se potrivește de minune cu fructele, așa că nu vă feriți să le preparați celor mici acest delicios piure de mere cu morcovi. Ingredientele folosite aduc un aport nemăsurat de beneficii pentru sănătate, fiind surse ideale de vitamine (A, K, C, B6 și B3). De asemenea, au un conținut ridicat de nutrienți, printre care se numără potasiu, mangan și acid folic, dar și de fibre și antioxidanți.

Ingrediente pentru piure de mere cu morcovi:

5 morcovi
2 mere
apă

6 pași pentru a prepara piure de mere cu morcovi:

1. Se pune apă la fiert într-o oală acoperită cu un capac și se aduce la punctul de fierbere.

2. Între timp, se spală merele și morcovii sub un jet de apă rece, se curăță de coajă, iar merelor li se scoate și cotorul. Se pot tăia în bucăți mai mici, pentru a reduce timpul de fierbere.

3. În momentul în care apa a început să fiarbă, se dă la o parte capacul, se pun morcovii și merele în oală, într-un coș pentru gătire la aburi plasat deasupra.

4. Se acoperă iar oala cu un capac și se lasă la aburi până când se înmoaie ingredientele, pentru aproximativ 20 de minute.

5. Se scurg merele și morcovii, se pun într-un robot de bucătărie sau blender și se pasează, până când se omogenizează compoziția. Bineînțeles, acest lucru se poate face și cu furculița, direct în castronel. Se mai adaugă apă, până când ajungeți la consistența dorită (aproximativ o cană).

6. Dacă vă mai rămân câteva porții, le puteți pune într-o tavă de cuburi de gheață și se dau la congelator. Odată congelate, se scot din tavă și se pun într-o pungă închisă ermetic, păstrându-le până când le veți consuma.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație