Piure de mere și pere, ușor de făcut și hrănitor (de la 6-7 luni)

Alexandra Constantin

Piureul de mere este una dintre rețetele cu care multe mame încep introducerea fructelor în alimentația copilului. Gustul acestuia devine și mai tentant pe măsură ce se combină și cu alte fructe. Una dintre rețetele de acest fel este cea de piure de mere și pere, pe cât de gustoasă, pe atât de hrănitoare.

Mulți dintre medicii pediatri recomandă introducerea în primă fază în alimentația micuțului a legumelor, iar mai apoi a fructelor. Și asta deoarece este mai bine se acomodeze prima dată cu gustul legumelor, care nu este la fel de dulce ca cel al fructelor. În schimb, dacă fructele se introduc primele în alimentație și mai apoi legumele, atunci și riscul ca micuțul să nu le accepte pe acestea din urmă este mai mare. Indiferent că este vorba de fructe sau de legume, bine este ca mamele să le aleagă din surse cât mai sigure, tocmai pentru a evita pe cât posibil pesticidele și celelalte substanțe cu care acestea pot fi stropite, arată www.babycenter.com.

Cum prepari rețeta de piure de mere și pere

INGREDIENTE

1 măr copt

1 pară coaptă

PREPARARE

Spală bine mărul și para, apoi curăță-le de coajă și taie-le în bucăți de mărime medie. Pune apă într-o oală (până aproape de jumătatea vasului), după care așază deasupra o sită pentru gătit la aburi. Dă focul la mediu, pune deasupra pe sită bucățile de măr și lasă până se pătrund (le poți lăsa 3-4 minute din momentul în care apa începe să clocotească).

Pune pe sită bucățile de pere după ce merele au devenit mai moi. Amestecă din când în când în bucățile de fructe astfel încât fructele să se pătrundă mai bine. Nu lăsa bucățile de fructe să se gătească mai mult de 10 minute deoarece devin prea moi.

Scoate bucățile de măr și de pară și lasă-le să se răcească ușor. Pune-le apoi în blender și pasează până obții piure de consistența dorită (în funcție și de vârsta copilului – mai fin la începutul perioadei de diversificare și cu bucăți mai mari de fructe/legume pe măsură ce copilul crește). Adaugă puțină apă dacă piureul este prea gros.

De ce e bine să consume des mere și pere

Nu degeaba se spune în popor că un măr pe zi ține doctorul departe. Fructe de care putem profita pe tot parcursul anului, merele sunt adevărate izvoare de sănătate. Sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, indiferent de sortimentul de fruct pe care îl preferi.

Incluse în alimentația zilnică (consumate ca atare, compot, piure sau coapte), merele aduc beneficii sănătății digestive (datorită conținutului ridicat de fibre), au grijă de sănătatea orală, reduc riscul de apariție a diabetului zaharat și pot scădea nivelul ridicat de colesterol ,,rău”.

Nici beneficiile pe care perele le aduc sănătății nu sunt mai prejos. Acestea ajută la reglarea tensiunii arteriale, atenuează neplăceri precum constipația, normalizează nivelul glucozei din sânge și reduc riscul de apariție a mai multor tipuri de cancer.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa