Piure de pui și sfeclă roșie cu broccoli pentru copii de peste 7-8 luni

piure de pui și sfeclă roșie farfurie
Merită încercată această rețetă de piure de pui și sfeclă roșie, la care adăugăm și buchețele de broccoli, când vorbim de diversificarea alimentației.

Rețetă delicioasă de piure de pui și sfeclă roșie

Puiul, sfecla roșie și broccoliul reprezintă o combinație simplă, dar gustoasă pentru bebeluși. Sfecla roșie poate fi o legumă care este ușor de ignorat în momentul în care începeți diversificarea alimentației la copii, dar adaugă o savoare dulceagă delicioasă, pe care cei mici o iubesc. Așa că merită încercată această rețetă de piure de pui și sfeclă roșie, la care adăugăm și câteva buchețele de broccoli. Sfecla are un conținut bogat de acid folic. Pentru copiii mai mari, se pot tăia și tulpinile și frunzele de sfeclă roșie, fiind adăugate în salate.

Ingrediente pentru piure de pui și sfeclă roșie:

100 grame de piept de pui
3/4 ceașcă cu buchete de broccoli
1 sfeclă roșie proaspătă
1/2 cană cu apă

3 pași pentru a prepara piure de pui și sfeclă roșie:

1. Sfecla roșie proaspătă se curăță de frunze și tulpini. Se spală sub un jet de apă rece și se înlătură murdăria de pe ea. Se pune în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 46-60 de minute, la 180°C, după care se curăță partea de la suprafață.

2. Puiul tocat bucățele împreună cu broccoliul se pun într-o dispozitiv deasupra unei oale cu apă care fierbe și se lasă la aburi până când puiul este gătit, iar broccoliul este moale.

3. Se pun carnea de pui, sfecla roșie și broccoliul în blender și se pasează, până se ajunge la o compoziție omogenă. Se adaugă puțină apă, dacă doriți o consistență mai cremoasă.

Sfaturi pentru atunci când preparați piure de pui și sfeclă roșie:

Este recomandat să înnăbușiți puțin sfecla proaspătă. Vă va lua puțin mai mult timp, însă este ușor și poate și pusă și la congelator pentru la iarnă, așa că merită efortul. Preparați mai multă sfeclă roșie, iar aceasta vă va fi la îndemână și pentru salate și sandvișuri.

Pentru o textură mai intensă, puteți adăga și quinoa sau orez fiert.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()