Piure de sfeclă roșie pentru bebeluși cu broccoli și pui

piure de sfeclă roșie pentru bebeluși
Merită încercată această rețetă de piure de pui și sfeclă roșie, la care adăugăm și buchețele de broccoli, când vorbim de diversificarea alimentației.

Piure de sfeclă roșie pentru bebeluși. Poți folosi sfecla pentru a-i face copilului tău un piure simplu sau poți adăuga în ea și alte ingrediente pentru a-i completa gustul și textura. O combinație foarte bună este cea de sfeclă roșie, pui și broccoli.  

Sfecla roșie poate fi o legumă care este ușor de ignorat în momentul în care începeți diversificarea alimentației, dar adaugă o savoare dulceagă delicioasă, pe care cei mici o iubesc. Sfecla roșie pentru bebeluși este un aliment complex care îi asigură vitaminele și mineralele necesare creșterii. Este bogată în vitamina A, calciu, acid folic, magneziu, potasiu, proteine, fier și antioxidanți care protejează sistemul imunitar. De asemenea, are în compoziție fibre care ajută la digestie.

Sfecla roșie se introduce în meniul bebelușului după vârsta de 8 luni și se poate aștepta chiar până la 10, pentru că are în mod natural în compoziție mai mulți nitrați decât alte legume. Până la împlinirea vârstei de 1 an este recomandat ca sfecla să fie consumată din când în când, poate chiar o dată pe săptămână. Oricum, dacă bebelușul tău suferă de reflux gastroesofagian atunci este bine să întrebi pediatrul înainte de a-i introduce sfecla roșie în dietă.

Poți încerca acest piure de sfeclă roșie pentru bebeluși în care adăugăm și câteva buchețele de broccoli și puțină carne de pui.

Ingrediente pentru piure sfeclă roșie pentru bebeluși:

100 grame de piept de pui
3/4 ceașcă cu buchete de broccoli
1 sfeclă roșie proaspătă
1/2 cană cu apă

3 pași pentru a prepara piure sfeclă roșie pentru bebeluși:

Sfecla roșie proaspătă se curăță de frunze și tulpini. Se spală sub un jet de apă rece și se înlătură murdăria de pe ea. Se pune în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 46-60 de minute, la 180°C, după care se curăță partea de la suprafață.

Carnea de pui se spală bine. Buchețelele de broccoli se trec prin jet de apă rece pentru a înlătura impuritățile. Apoi, carnea de pui se taie fâșiuțe. Împreună cu florile de broccoli se fierb la aburi până când puiul este gătit, iar broccoliul este moale. Se pot fierbe direct în apă sau se pot da și ele la cuptor până când s-a gătit bine carnea de pui.

Se pun carnea de pui, sfecla roșie și broccoliul în blender și se pasează, până se ajunge la o compoziție omogenă. Se adaugă puțină apă, dacă se dorește o consistență mai cremoasă.

Sfaturi pentru prepararea piureului de sfeclă roșie pentru bebeluși:

Este recomandat să înnăbușiți puțin sfecla proaspătă. Vă va lua puțin mai mult timp, însă este ușor și poate și pusă și la congelator pentru la iarnă, așa că merită efortul. Preparați mai multă sfeclă roșie, iar aceasta vă va fi la îndemână și pentru salate și sandvișuri.

Pentru o textură mai intensă, puteți adăga și quinoa sau orez fiert.

După ce copiii au încercat o varietate de legume verzi și galbene, și au cel puțin 8 luni, puteți adăuga sfecla în diversificarea alimentației lor. Căutați sfeclele de mărime mijlocie, deoarece sunt mai fragede și mai gustoase decât cele mari. Nu trebuie să aibă lovituri, iar frunzele trebuie să fie frunze verzi proaspete, nu ofilite. În acest fel vor rezista mai mult.

Sezonul de vârf al sfeclei este în perioada iunie-octombrie și, chiar dacă sfecla este disponibilă pe tot parcursul anului, este recomandat să cumpărați sfeclă proaspătă de câte ori este posibil. Sfecla se regăsește în mai multe culori, inclusiv roșu, galben și violet. Pentru a conserva sfecla, tăiați-i frunzele verzi și puneți-o într-o pungă sigilată în compartimentul de legume. Sfecla va rămâne proaspătă aproximativ o săptămână, cât timp este păstrată la rece.

Dacă această rețetă de piure de sfeclă roșie pentru bebeluși ți s-a părut interesantă îți recomandăm și alte preparate pentru bebeluși:

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()