Piure de spanac (de la 1 an)

piure-spanac-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă de piure de spanac pentru copii

Spanacul reprezintă o uimitoare sursă de calciu, conținând, de asemenea, cantități respectabile de vitamina A, fier și seleniu. Această legumă ascunde în frunzele sale o mulțime de substanțe nutritive, care sunt recomandate atât copiilor, cât și adulților. Urmați pas cu pas instrucțiunile noastre și veți descoperi cât de ușor este să faceți un piure de spanac.

Ingrediente pentru piure de spanac:

300 de grame de spanac

4 pași pentru a prepara piure de spanac:

1. Puteți utiliza spanac congelat sau proaspăt pentru a găti piureul, frunzele proaspete fiind disponibile toamna, iarna și la începutul primăverii. Când alegeți spanacul, aveți grijă să aibă frunzele verde închis, fără pete sau ofilite. Spălați bine frunzele de spanac, sub un jet de apă rece, și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Spanacul se gătește la aburi pentru aproximativ 5 minute, într-un recipient special, sau chiar într-o oală cu foarte puțină apă adăugată.

3. Spanacul se scurge de apă, se pune într-un blender și se pasează până devine o compoziție omogenă. Se mai adaugă apă plată pentru copii, pentru a ajunge la consistența dorită sau chiar și lapte matern pentru o textură mai cremoasă.

4. Dacă celui mic nu îi place foarte mult gustul de spanac, puteți adăuga puțin piure de cartofi sau morcovi.

Sfaturi:

Acest piure de spanac trebuie servit la temperatura corpului, așa că nu trebuie să se simtă nici cald, nici rece atunci când puneți puțin pe interiorul încheieturii mâinii.

Excesul de piure poate fi conservat în tăvi pentru cuburi de gheată, acoperite cu o folie și sigilate într-o pungă de plastic, fiind recomandat să păstrați porțiile congelate pentru maxim o lună.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()