Plăcintă ciobănească din carne de vită (după 10 luni)

Gustoasa plăcintă ciobănească din carne de vită este potrivită copiilor care au trecut de 10 luni. Această rețetă are la bază tocana de vită sau de miel, dar și legume gustoase și sănătoase.

INGREDIENTE

Pentru sosul de carne:

1 lingură ulei de măsline
carne de vită sau de miel
Sare
1 lingură de făina
1 ceapă mică, tocată mărunt
2 morcovi tocați fin
Țelină tocată fin
2 linguri pastă de tomate
Supă de vită sau de pui

Pentru plăcinta ciobănească:

Mazăre la abur
Cartofi

PREPARARE

1. Sosul de carne este principalul ingedient pentru plăcinta ciobănească. Se încălzește uleiul și se adaugă carnea tocată și sarea. Se ține pe foc până când se rumenește carnea. Se transferă într-o farfurie și se pune deoparte.

2. În tigaia încinsă se adaugă ceapă, morcovi și țelină și se fierb, amestecând, până când se rumenesc și se înmoaie. Se adaugă pasta de tomate și se amestecă timp de 1 minut, apoi se adaugă supa și carnea tocată. Se acoperă și se așează în cuptor.

3. Pentru plăcintă, se prepară un piure de cartofi. Într-o tavă ceramică se așează un strat de tocană, unul de mazăre și unul de piure și se mai ține la cuptor câteva minute. Se servește rece.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa și:

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()