Somon cu morcovi şi roşii (de la 8-9 luni)

Alexandra Constantin
Somon cu morcovi şi roşii

Considerat o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, somonul se numără printre alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţia copilului. Îţi venim în întâmpinare cu o reţetă hrănitoare de somon cu legume care este pe placul şi celor mai mofturoşi copii.

În cele mai multe dintre cazuri, pediatrii recomandă introducerea peştelui în alimentaţia celui mic de la 8-9 luni. Deoarece este bogat în proteine de calitate şi în vitamine, ideal este să fie consumat de 3-4 ori pe lună. Cumpără somon proaspăt pentru alimentaţia copilului şi pregăteşte-l fiert, la aburi sau la cuptor. Şi pentru ca aportul de nutrienţi să fie şi mai mare atunci când prepari somon, poţi să-l pregăteşti alături de legume, la rândul lor bogate în vitamine şi minerale. Cum este şi exemplul nostru – reţeta de somon cu morcovi şi roşii pe care o găteşti în mai puţin de o oră, potrivit www.netmums.com.

Cum prepari reţeta de somon cu morcovi și roșii

INGREDIENTE

225 g de morcovi (curăţaţi şi feliaţi)

150 g de file de somon

2-4 linguri de lapte

30 g de unt

2 roşii coapte, descojite şi tocate

40 g brânză rasă

PREPARARE

Pui morcovii într-o sită peste un vas în care fierbe apă şi acoperi totul cu un capac. Laşi să se prepare la aburi pentru 20-25 de minute (până se pătrund bine). Între timp, pui somonul într-un vas termorezistent, adaugi jumătate din cantitatea de unt, laptele şi dai la cuptorul încălzit în prealabil.

Poţi să mai prepari somonul şi astfel: îl pui într-o tigaie, adaugi unt şi o cantitate mai mare de lapte si laşi să fiarbă, la foc mic, până se găteşte bine. Cantitatea rămasă de unt o pui într-o tigaie, laşi să se topească, adaugi roşiile tocate şi laşi să se soteze uşor.

Tai cât mai mărunt morcovii, îi adaugi peste roşii, pui brânza rasă şi amesteci bine. Scoţi somonul din cuptor (sau din tigaie), îndepărtezi pieliţa, cauţi de oase, după care îl mărunţeşti. Adaugi somonul peste morcovi şi roşii.

Toate ingredientele se pot trece prin blender la final dacă cel mic nu poate să consume preparatul mărunţit.

De ce e bine să incluzi somonul în dieta copilului

Considerată una dintre cele mai importante surse de Omega-3 şi Omega-6, peştele se numără printre alimentele care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi creşte puterea de concentrare. Somonul nu este bogat doar în proteine, ci şi în vitamine (A, B1, B2, B6, B12, D) şi minerale (potasiu, calciu, fier, seleniu, sodiu şi iod).

Inclus în alimentaţia copiilor, somonul aduce beneficii sănătăţii cardiovasculare, sistemului digestiv şi reduce riscul de apariţie a inflamaţiilor în organism. Aportul mare de acizi graşi Omega-3 din somon ajută, de asemenea, la prevenirea problemelor oculare, dar şi articulare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa