Somon la cuptor cu sparanghel și mazăre (după 10 luni)

Ați introdus cu succes în meniul celui mic peștele? Dacă da, este timpul să-i preparați somon cu sparanghel și mazăre. Somonul este o importantă sursă de acizi grași omega-3, iar sparanghelul este garnitura cea mai potrivită. Stoarceți și o lămâie pentru un plus de vitamina C, dar și de savoare.

INGREDIENTE

somon file, de preferat sălbatic
1 linguriță de ulei de măsline
4 bucăți de sparanghel
o ceașcă de mazăre
1 felie de lămâie, pentru stoarcere (opțional)

CUM PREPARĂM SOMON CU SPARANGHEL

Se încălzește cuptorul la 180-190 de grade. Se pune somonul într-un vas pentru cuptor (tavă sau vas yena, se stropește cu ulei de măsline și se pune la cuptor 20-25 de minute, până când se rumenește. Se transferă somonul pe un prosop de hârtie și se îndepărtează pielea (se va scoate cu ușurință după preparare). Se lasă să se răcească.

În timp ce somonul este la cuptor, se pune la fiert apă. Se adaugă sparanghelul și mazărea și se fierb până când se înmoaie, 4-5 minute. Se scurg și se clătesc cu apă rece să se răcească repede.

Se taie somonul în bucăți suficient de mici potrivite copilului și se așează pe farfurie alături de sparanghel și mazăre. Se stropesc cu lămâie, dacă se dorește. (Se păstrează la rece restul de somon, sparanghel și mazăre, într-un bol cu capac.)

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa și:

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()