Sparanghel cu risotto (de la 8 luni)

Rețetă savuroasă de sparanghel cu risotto

Sparanghelul în combinație cu risotto este un preparat pe care bebelușul tău îl va adora. Fierbe orezul până când devine foarte pufos, dacă ai ne gând să i-l dai puiului tăi ca atare. Dacă vrei să îl pui într-un blender sau robot de bucătărie, lasă-l mai puțin pe foc. La deliciosul sparanghel cu risotto poți adăuga și câteva boabe de mazăre, pentru mai multă aromă și culoare.

Rețetă pentru bebeluși mai mari de 8 luni

Te-ar putea interesa și:

Lasagna pentru copii, o reţetă simplă şi hrănitoare

Chifteluțe de pui pentru copii mici

Cartofi umpluți cu brânză – rețetă ușoară pentru mămici ocupate

Ingrediente

8 bucăți de sparanghel, cu capetele tari tăiate

105 g orez pentru risotto

375 ml apă sau supă de legume strecurată

1 linguriță și jumătate de unt fără sare

3 pași pentru a pepara sparanghel cu risotto

1 Se taie sparanghelul în bucăți de 2,5 cm. Într-o cratiță se pune apa la fiert la foc mediu. Apoi, se pune sparanghelul la fiert și se acoperă vasul. După 5 minute sau când s-a înmuiat se scoate. Vasul se ia de pe foc, dar apa în care a fiert sparanghelul nu se aruncă. Se lasă sparanghelul la răcit. Se pune într-un blender sau robot de bucătărie și se mixează până când are textura potrivită vârstei bebelușului. Dacă vreți să fie mai subțire, mai adugați din apa în care a fiert. Se lasă deoparte.

2 Într-o crăticioară, se pun la fiert orezul și apa sau supa de legume. Se lasă la foc mediu și când ajunge la punctul de fierbere se dă focul foarte mic, se acoperă și se amestecă din când în când până ce orezul devine pufos și cremos, aproximativ 20 de minute. Se ia de pe foc și se lasă 10 minute să se răcească.

3 Dacă risotto este prea gros se mai adaugă apă sau supă de legume. Se poate folosi ca atare sau i se poate da o textură mai fină folosind un blender sau un robot de bucătărie. Se amestecă cu untul și cu piurel de sparanghel. Se lasă să se răcească până are o temperatură potrivită și i se servește bebelușului.

Sfat

Se poate păstra la frigider, într-un vas închis ermetic, pentru 3 zile. Dacă îl puneți la congelator îl puteți consuma și după 3 luni. Este indicat să îl porționați înainte de a-l congela.

Ingrediente potrivite pentru 500 g sparanghel cu risotto.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()