Suc de mere cu morcovi (de la 6-8 luni)

Rețetă de suc de mere cu morcovi

Vom începe cu un sfat: atunci când prepari un suc de mere cu morcovi, preferabil este să diluezi piureul de bază folosind cel puțin 10 părți de apă la o parte de piure. Morcovii reprezintă o sursă bogată de vitamina A, fosfor, magneziu, calciu, sodiu și fier. Un aport zilnic maxim de 120 de mililitri este suficient. Dacă alegi altceva, și nu un suc de mereu cu morcovi, ai grijă la fructele pe care le folosești, deoarece pot avea un conținut ridicat de zahăr și pot contribui la apariția cariilor. De asemenea, nu uita că un suc are o valoare nutritivă mică.

Ingrediente pentru suc de mere cu morcovi:

1 morcov
1/2 măr

3 pași pentru a prepara suc de mere cu morcovi:

1. Se curăță morcovul de coajă, se spală și se taie cubulețe. Se curăță și mărul de coajă, se scoate cotorul și se taie cuburi.

2. Se pun bucățile de morcov și de măr într-un blender, se pasează până devine o compoziție omogenă și se strecoară sucul cu ajutorul unei site.

3. Sucul se diluează cu o cantitate de 10 ori mai mare de apă și se servește imediat.

Sfat:

Pentru un suc cu mai multe beneficii pentru sănătatea celui mic, dar și pentru un gust diferit, puteți folosi și un sfert de sfeclă în compoziție.


Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()