Tocăniță de linte cu spanac (după 9 luni)

Lintea este una dintre leguminoasele cele mai sănătoase pentru organism, are numeroase proprietăți nutritive, fiind bogată în fier și antioxidanți. Dacă cel mic este pregătit pentru alte texturi, tocănița de linte este indicată în această perioadă. Adăugați și spanac pentru savoare și vitamine.

Cum prepari o tocăniță de linte cu spanac gustoasă?

INGREDIENTE

2 lingurițe de ulei de măsline
1 morcov mic, tocat fin
o jumătate de ceașcă de linte
2 cani de supă de pui sau de legume
1 cană de spanac, tocat fin

PREPARARE

Într-o cratiță la foc mediu, se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă morcovul și se lasă în tigaie până când se înmoaie, aproximativ 3-4 minute.

Se adaugă lintea și supa și se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, până când lintea devine foarte fragedă (aproximativ 30 de minute sau conform indicațiilor de pe pachet. Lintea roșie fierbe mult mai repede față de cea verde)

Se amestecă spanacul și se lasă în continuare la foc mic până când frunzele devin fragede și ofilite. În cazul în care tocana devine prea groasă, se adaugă mai multă supă.

Se lasă să se răcească înainte de servire. (În funcție de vârstă și de capacitatea copilului de a mesteca, tocănița se poate pune și în blender)

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()