12 trucuri pentru prânzul de la școală al copilului tău

prânzul de la școală al copilului

Unii copii vor să mănânce aceeași mâncare la prânz în fiecare zi, pentru că le place un fel de mâncare foarte mult. Alții vor varietate, ceva diferit de fiecare dată, ca să nu se plictisească. Tot ceea ce vrei tu, ca mamă, este ca cei mici să mănânce prânzul de la școală al copilului să conțină mâncare sănătoasă. Însă, această sarcină poate deveni obositoare.

Mai jos găsești 12 trucuri pe care să le aplici atunci când pregătești prânzul de la școală al copilului tău:

  1. Personalizează-ți caserolele. În loc să cumperi caserolele acelea prefabricate cu spații pe care nu le poți modifica, poți să le personalizezi singură acasă. Poți folosi forme de aluminiu sau hârtie pentru brioșe, pe care le poți umple cu diferite ingrediente care nu trebuie să se amestece: fructe, mezeluri, biscuiți, desert.

personalizeaza-ti caserolele pentru prânzul de la școală al copilului2. Pune toate alimentele pentru prânz într-un singur loc. Duminica te poți pregăti pentru săptămâna ce urmează, așezând toată mâncarea pentru prânz într-o ladă. Astfel, dimineața când te grăbești, nu trebuie să cauți mult ingredientele de care ai nevoie, pentru că sunt toate în același loc.

Pune toate alimentele pentru prânz într-un singur loc3. Fără mere oxidate. Toată lumea știe că merele tăiate se oxidează și devin maro. Copiii nu acceptă deseori că este un proces natural și refuză să mănânce. Pentru a evita această problemă, taie mărul în câteva felii, dar nu le despărți. În schimb, leagă mărul cu niște benzi de cauciuc. Acest lucru va întârzia procesul de schimbare a culorii.

mere oxidate4. Apă cu aromă de fructe. Dacă micuțul tău nu bea destulă apă, poți adăuga felii de fructe tăiate în sticlă, pentru a-i da aromă și culoare. În acest mod apa devine mult mai atractivă pentru copii.

apa cu aroma de fructe5. Decorează mâncarea. Copiii sunt atrași de lucruri creative, așa că nu strică dacă te joci puțin cu amenajatul mâncării.Poți crea fețe amuzante pe sandviș sau forme diverse din biscuiți sau fructe. Copiii vor fi încântați.

decoreaza mancarea6. Păstrează cutiile cu suc în congelator. Astfel, până când cel mic ajunge la școală iar ora prânzului se apropie, sucul se va decongela, însă va rămâne destul de rece.

cutii de suc7. Lasă-i bilețele sau mesaje scrise pe fructe. Anumite fructe, precum bananele, portocalele, grapefruit-urile, etc. se mănâncă fără coajă, așa că îi poți scrie ceva frumos pe ele, pentru că, la final, acestea nu vor fi mâncate.

biletele8. Adaugă sosuri. Copiii adoră sosurile, așa că le poți îndeplini această dorință. La supermarket poți găsi diferite sosuri de roșii, brânză, etc. în recipiente mici, care ajung fix pentru o masă. Din fericire nu sunt scumpe, deci îi poți adăuga la prânz.

sosuri9. Smoothie-uri la pachet. Pentru a fi sigură că cel mic nu bea la școală sucuri carbogazoase, care nu sunt sănătoase, îi poți face smoothie acasă, iar apoi îl torni într-o sticlă cu gură largă. Dacă adaugi și un pai colorat, o să fie cel mai fericit.

smoothie10. Sandvișuri în forme de animale. În comerț există forme diferite de animale, pe care le poți folosi la mai multe lucruri, inclusiv la sandvișuri. Șansele acestuia să fie mâncat în întregime cresc exponențial dacă are o formă specială.sandvisuri in forma de animale11. Fără pâine. Se întâmplă deseori să rămâi fără pâine în casă, așa că trebuie să improvizezi. Ia niște bețe de frigărui și pune pe ele ce ai de mâncare, șuncă, fructe, legume, brânză. Poți amesteca o varietate de alimente, însă ai grijă să se combine gusturile.fara paine12. Spune da salatei. Salata este foarte bună pentru orice, dar mai ales pentru copii. Alege niște recipiente ușoare și ușor de manevrat, la care poți adăuga o furculiță de plastic (cu cât mai colorată, cu atât mai bine).

salata

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()