Cea mai gustoasă pastă de măsline

Iulia Mirică
pasta-de-masline-totul-despre-mame

Varianta perfectă pentru tartine – cea mai gustoasă pastă de măsline

În aproximativ 20 de minute, puteți prepara cea mai gustoasă pastă de măsline, varianta spaniolă. Timpul de pregătire e de aproximativ 35 de minute, iar ingredientele pregătite ajung pentru aproape o cană și jumătate de pastă de măsline.

Cei dragi se vor înghesui la tartinele unse cu această pastă, așa că puteți oricând dubla sau tripla cantitatea de ingrediente folosită.

Ingrediente pentru cea mai bună pastă de măsline:

1 baghetă de pâine franțuzească
1/4 cană plus 6 linguri de ulei de măsline extra-virgin
sare și piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de migdale mărunțite
230 grame de măsline verzi, fără sâmburi
2 fileuri de anșoa, scurse
1 lingură de capere, scurse
2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt tocate
1 lingură de zeamă proaspătă de lămâie
1 linguriță de usturoi tocat
1 linguriță de coajă rasă de lămâie
1/2 linguriță de frunze proaspete de cimbru
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană de brânză veche rasă (de oaie) – opțional
3 linguri de ardei tăiați cubulețe – opțional
boia de ardei

4 pași pentru a prepara cea mai bună pastă de măsline:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Bagheta de pâine se taie în felii mai groase. Acestea se așază pe o foaie de copt, într-o tavă de cuptor. Folosind 1/4 cană de ulei de măsline, se periază fiecare felie cu ulei de măsline și se condimentează ușor cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

2. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet.

3. Se adaugă migdalele în bolul unui procesor de alimente și se pasează bine. Se adaugă măslinele și următoarele 8 ingrediente și se pasează iar, până când obțineți o compoziție omogenă. Urmează adăugarea a 6 linguri de ulei și amestecarea acestora, răzuind pereții vasului dacă este nevoie. Se asezonează după gust.

4. Se întinde aproximativ 1 lingură de pastă de măsline pe fiecare felie de pâine. Se presară (opțional) brânză fărâmițată și ardei tăiați cubulețe. Se condimentează cu boia de ardei. Se servesc imediat.

Citește și:
Cremă de brânză pentru bebeluşi
Tartine cu cremă de somon
Pate de ficat de casă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa