Cea mai ușoară rețetă de baton cu fibre

baton cu fibre

Știi cât de ușor este să prepari în propria bucătărie un baton cu fibre? Cele preparate acasă sunt mult mai gustoase decât cele pe care le poți cumpăra de la magazin și sunt perfecte pentru prânzul piticului tău, ca desert sau ca gustare pentru mămicile ocupate. Dacă dorești, poți chiar înlocui fructele folosite în această rețetă cu fructele tale preferate, dar în varianta uscată, pentru o reușită culinară ca la carte.

Timpul de preparare este unul redus, având în vedere că trebuie doar să topești unele ingredientele, iar pe altele să le lași puțin la cuptor.

INGREDIENTE

1/4 cană cu unt
2 1/2 căni cu fulgi de ovăz
1/2 cană de migdale feliate
1/3 cană de miere
1/4 cană de zahăr brun
1/2 linguriță de esență de vanilie
1/4 linguriță de sare
1/2 cană de afine uscate și tocate mărunt
1/4 cană de fulgi de ciocolată

PREPARARE

1. Fulgii de ovăz și migdalele se prăjesc într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, timp de aproximativ 7 minute, în cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius. Odată ce sunt gata, se pun într-un bol mare.

2. Pe aragaz, la foc mediu, se topește untul alături de zahărul brun, esența de vanilie, sare și miere. Odată ce zahărul este complet topit și dizolvat, se toarnă amestecul peste ovăz și migdale.

3. Se amestecă împreună toate ingredientele, până când sunt complet combinate, pentru aproximativ 2-3 minute. Se adaugă și afinele și aproximativ 1/2 din fulgii de ciocolată. Se amestecă iar ingredientele.

4. Se unge ușor interiorul a două tăvi de cuburi de gheață din plastic cu puțin ulei. Se apasă amestecul de batoane cu fibre în tăvile pentru cuburi de gheață. Se presară restul de fulgi de ciocolată pe partea superioară a batoanelor. Se lasă să se răcească de tot înainte de a le consuma.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()