Ciuperci cu parmezan la cuptor pe gustul copiilor

ciuperci cu parmezan totul despre mame

Gustarea perfectă pentru cei mici – ciuperci cu parmezan la cuptor

Dacă sunteți mereu în căutare de rețete delicioase care folosesc legume și metode de gătit inedite, această rețetă de ciuperci cu parmezan la cuptor este alegerea perfectă pentru o gustare în familie. Iată ce pași trebuie să urmați pentru aceasta!

Ingrediente pentru ciuperci cu parmezan la cuptor:

4 ciuperci mari
2/3 cană cu pesmet proaspăt (se poate mărunți orice pâine veche într-un procesor de alimente)
4 linguri de parmezan proaspăt ras
2 linguri de frunze proaspete de cimbru mărunțite sau 1 lingură de frunze uscate de cimbru
1 cățel de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
1/4 linguriță de sare

4 pași pentru a prepara ciuperci cu parmezan la cuptor:

1. Cuptorul se încălzește la 200 de grade Celsius.

2. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Ciupercile se curăță și se îndepărtează codițele. Pălăriile ciupercilor se aranjează într-o tavă tapetată cu o foaie de copt. Se periază ușor cu ulei de măsline ciupercile și se presară puțină sare, după care se lasă să se rumenească pentru 20 de minute la cuptor. Când se vor găti, vor avea puțin lichid în interiorul lor, pe care nu trebuie să îl aruncați.

3. Cât timp se rumenesc ciupercile, se amestecă celelalte ingrediente pentru topping într-un bol. Atunci când ciupercile sunt gătite, se scot din cuptor și se adaugă în ele câte un sfert din amestecul de topping.

4. Se mai lasă ciupercile la cuptor timp de 7-12 minute, până când topping-ul se topește și devine auriu. Se servesc imediat.

Sfat:

Încercați să le alegeți cele mai mari ciuperci pe care le puteți găsi, pentru a introduce umplutura mai ușor.

O altă rețetă DELICIOASĂ cu ciuperci puteți găsi aici: Risotto cu hribi: o rețetă pe care o va adora familia întreagă

Dă-ne un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu ce idei mai avem in bucătărie! 🙂

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()