Spirale cu cartofi și brânză. Deliciu pentru micii mofturoși

Alexandra Constantin
spirale cu cartofi și brânză

Nu ai prea mult timp la dispoziție și vrei să prepari ceva care să-l încânte pe micuțul tău? Rețeta de spirale cu cartofi și brânză este simplu de pregătit, iar rezultatul este pe măsură.

Nu puține sunt momentele când mamele nu mai știu ce să gătească pentru cei mici. Să se pregătească rapid, să fie sănătos și să-l încânte… sunt doar câteva dintre criteriile pe care să le bifeze mâncărurile pe care le faci copilului tău. Una dintre combinațiile câștigătoare este și cea dintre cartofi și brânză, de aceea îți propunem o rețetă pe care să o prepari în mai puțin de o oră, inspirată de netmums.com.

Cum prepari rețeta de spirale cu cartofi și brânză

INGREDIENTE

  • 200 de grame de cartofi (făcut piure)
  • 1 ceapă tocată
  • 1 ou bătut
  • 100 de grame de brânză rasă
  • 250 de grame de aluat foitaj
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 2 linguri de lapte

PREPARARE

Fierbi cartofii (în coajă) în apă cu sare. Îi cureți, îi pasezi ca pentru piure, apoi adaugi brânza rasă și laptele. Călește ceapa în puțină apă, după care o adaugi peste celelalte ingrediente.

În compoziție adaugi pe rând muștarul și pătrunjelul tocat. Amesteci bine ingredientele și condimentezi după gust (dacă brânza nu este sărată).

Încinge cuptorul. Întinzi aluatul foitaj pe blat și pui compoziția de cartofi și brânză pe toată suprafața. Rulezi apoi aluatul și tai rondele de 3-4 cm grosime (pentru a nu se desface spiralele poți să le lipești cu puțină apă la capete).

Pune spiralele de cartofi și brânză într-o tavă taptată cu hârtie de copt, apoi dai pe deasupra lor cu ou bătut. Lasă-le la cuptor 15-20 de minute (sau până se rumenesc).

SFAT: Poți să servești spiralele cu cartofi și brânză alături de roșii și rondele de castraveți.

Brânza, sursă importantă de proteine

În timp ce laptele de vacă se poate introduce în alimentația celor mici după vârsta de 1 an, lactatele pot fi include în jurul vârstei de 8-9 luni, ele reprezentând una dintre sursele importante de proteine (pe lângă carne, ouă, pește). Cel mai bine este ca în primele luni să pregătești brânza în casă și să o servești celui mic cu fructe sau alături de mămăligă. În timp ce brânza preparată în casă se consumă în primul an de viață, treptat se pot introduce și alte tipuri de brânzeturi moi, după vârsta de 2 ani cașcavalul și după 3-4 chiar și feluri precum cheddar dau gorgonzola. Inclusă în alimentație, brânza aduce un aport important de vitamine și minerale, dar și de proteine de calitate înaltă, necesare pentru o bună dezvoltare a copilului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa