Tartă cu brânză şi smochine

tarta-cu-branza-si-smochine-totul-despre-mame

Gustare aromată pentru iarnă – tartă cu brânză și smochine

V-am pregătit o tartă cu brânză și smochine, care poate fi servită ca desert sau chiar ca o cină mai ușoară. Durează aproximativ 2 ore jumătate pentru a o prepara, dar procedeul este ușor. Iată cum se face această delicioasă tartă:

Ingrediente pentru tartă cu brânză și smochine:

200 grame de făină albă
100 grame de făină integrală
175 grame de unt rece (din care 150 grame tăiat în bucățele)
100 grame de nuci, tocate
3 ouă
2 gălbenușuri
400 grame de ceapă eșalotă, feliată
1 lingură de cimbru proaspăt
400 mililitri de smântână proaspătă
140 grame de brânză albastră
3-4 smochine, înjumătățite și periate cu puțin ulei

6 pași pentru a prepara tartă cu brânză și smochine:

1. Pentru a se face aluatul, se pune făina într-un procesor de alimente, cu 1/2 linguriță de sare și bucățelele de unt. Se amestecă bine, până când nu se mai simt bulgări, după care se adaugă nucile.

2. Se amestecă gălbenușurile de ou cu 3 linguri de apă rece și se adaugă în procesorul de alimente, amestecându-se iar. Se pune aluatul pe o suprafață presărată cu făina, se formează o minge de aluat, după care se întinde într-o foaie de 20-23 centimetri, care se acoperă și se dă la rece timp de 1 oră.

3. Pentru a face umplutura, se topește untul rămas într-o tigaie mare, după care se adaugă ceapa și se lasă la înmuiat timp de 10-15 minute, până când devine aurie. Se amestecă și cimbrul și se mai lasă 1 minut pe foc, după care se dă la o parte de pe foc tigaia. Se bat ouăle într-un bol și se adaugă și smântâna. Se mărunțește brânza cu mucegai și se adaugă, se asezonează cu piper și cu o cantitate mică de sare.

4. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade pe ventilație / treapta 6 pe gaz. Se coace aluatul timp de 20 de minute într-o tavă de tarte cu foaie de copt, după care se scoate hârtia de copt și se mai lasă încă 15-20 minute până când devine auriu.

5. Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade Celsius / 160 grade pe ventilație / treapta 4 pe gaz. Se adaugă ceapa răcită în amestecul cu brânză și se toarnă în aluat. Se adaugă smochinele pe partea de sus, se presară puțin cimbru și se coace pe raftul din mijlocul cuptorului timp de 1 oră și 1- minute.

6. Se lasă la răcit pentru aproximativ 15-20 de minute, după care se poate servi.

Foto: www.goodtoknow.co.uk

Citește și: 
Tartă cu gutui
Cel mai bun aluat pentru tarte
Tartă rapidă cu ricotta
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()