Idei de gustări pentru copii. 5 rețete salvatoare

Copiii cer mai mereu câte ceva de ronțăit și pare greu să le oferim preparate sănătoase. Totuși, ele există. Putem face din doar câteva ingrediente gustări pentru copii. Ideal ar fi să fie aranjate în farfurie astfel încât celor mici să li se pară și apetisante astfel încât să nu mai dorească produse pline de aditivi alimentari și zahăr.

Iată 5 idei de gustări pentru copii bune atât pentru drum, pentru ieșirile în parc sau pur și simplu pentru momentele de peste zi când le este foame.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Idei de gustări pentru copii. Pachețele de casă cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

Pentru pachețele

1 pachet de drojdie uscată

320 ml apă caldă

440 g făină

13 g zahăr

30 ml ulei de măsline

1 praf de sare

1 ou

1 linguriță de lapte

Pentru umplutură

250 g brânză cheddar răzuită

16 felii de șuncă

Mod de preparare

Într-un vas mare se amestecă drojdia cu apa căldură. Se lasă apoi 5 minute până devine ca o spumă. Se adaugă făina, zahărul, uleiul de măsline și sarea. Se amestecă cu mâna până se formează aluatul. Apoi, se frământă 7 minute până aluatul devine elastic. Se verifică dacă este gata dându-i un bobârnac. Dacă revine la forma inițială pune-l la crescut, dacă nu, continuă să frămânți.

Se lasă la crescut timp de o oră sau până își dublează greutatea.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune hârtie pergament în două tăvi.

După ce aluatul a crescut se mai frământă 1 minut pentru a scoate aerul din el. Se împarte apoi în două, iar fiecare jumătate în 4. Fiecare bucată de aluat se întinde pentru a se forma dreptunghiuri. În mijlocul fiecăruia se pun două felii de șuncă și brânză cheddar. Se împăturesc și cu ajutorul unei furculițe se unesc marginile.

Oul se bate cu laptele. Cu ajutorul unei pensule se unge fiecare portofel. Se dau 2-3 găuri cu ajutorul unei furculițe.

Tava se dă la cuptor pentru 20-25 de minute. La jumătatea timpului se întoarce. Când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă să se răcească puțin.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()