Idei de gustări pentru copii. 5 rețete salvatoare

Copiii cer mai mereu câte ceva de ronțăit și pare greu să le oferim preparate sănătoase. Totuși, ele există. Putem face din doar câteva ingrediente gustări pentru copii. Ideal ar fi să fie aranjate în farfurie astfel încât celor mici să li se pară și apetisante astfel încât să nu mai dorească produse pline de aditivi alimentari și zahăr.

Iată 5 idei de gustări pentru copii bune atât pentru drum, pentru ieșirile în parc sau pur și simplu pentru momentele de peste zi când le este foame.

Pagina 2 din 5

2. Gustări pentru copii. Brioșe de lasagna

Ingrediente

150 g carne de vită tocată

Sare

Piper

1 pachet foi de plăcintă congelate

300 g parmezan răzuit

300 g mozzarella sfărâmată

70 g brânză riccota

250 g pastă de tomate de casă

1 legătură de busuioc tocat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Tava de brioșe se unge cu ulei.

Se încinge o tigaie adâncă, apoi se pune în ea carnea de vită. Se lasă 5-7 minte amestecându-se constant. Se asezonează cu sare și piper. Apoi se pune într-o farfurie scurgându-se grăsimea în surplus.

Se taie cercuri cu diametrul de 3,5 cm din foaia de plăcintă. Fiecare foaie se pune într-o formă din tava de brioșe și se apasă cu degetele astfel încât să îmbrace marginile. Se presară în fiecare formă cantități egale de parmezan, mozzarella și ricotta. Deaspura lor se pune carne de vită și apoi sos de pastă de roșii. Se repetă până când se umple forma.

Tava se dă la cuptor 18-20 de minute. Se scoate din cuptor și se mai lasă să se răcească 5 minute. Se decorează cu busuioc verde tocat și se servește.

Pagina 2 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()