5 rețete de mic dejun sănătos care dau energie copiilor

Magda Popescu
mic dejun sanatos

Un mic dejun sănătos și energizant este primul pas spre o zi reușită. Școlarii, mai ales, au nevoie de multă energie. Programul strict, orele fixe și matinale și materiile noi îi obosesc. Ce putem face pentru a-i sprijini? Clasicul mic dejun e de mare ajutor.

În primul rând, nu neglijați aceeastă masă! Oricât de grea ar fi trezirea, micul dejun trebuie să fie o constantă în programul celor mici, precum și în cel al părinților. Iată cinci preparate delicioase, potrivite oricărui mofturos la micul dejun.

Fulgi de cereale din ovăz cu avocado și banane

Ovăzul nu este doar o cereală plină de substanţe nutritive, dătătoare de energie. Ajută, în același timp, la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce duce la o bună concentrare şi atenţie. Preparați-le micuților o porţie de fiertură de ovăz la prima oră, amestecați cu avocado și banană și vor beneficia de maximum de energie pe tot parcursul zilei.

Batoane de susan raw – pentru copii sănătoși

Susanul este o importantă sursă de calciu, dar și de magneziu, de mare ajutor în caz de oboseală. În amestec cu migdale și miere, constituie un mic dejun delicios și foarte sănătos, potrivit pentru micii școlari. Puteți prepara batoane din susan din: 16 linguri susan, 4 linguri fulgi de cocos, 4 linguri migdale măcinate, 4 linguri tahini (pasta de susan), 3 linguri miere, 2 linguri ulei de cocos. Se amestecă ingredientele uscate (susan, fulgi de cocos, migdale) într-un bol, în altul cele umede (tahini, miere, ulei de cocos). Se omogenizează cele două amestecuri, iar compoziția obținută se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară. Se ține la congelator 1-2 ore, apoi se porționează. Se păstrează la rece.

Budincă de tapioca cu stafide

Tapioca este un amidon alimentar extras din rădăcina unei plante. Se găsește sub formă de perluțe, bogate în acid folic (vitamina B9), fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6 și fibre. Este o sursă excelentă de carbohidrați. Budinca se prepară precum grișul cu lapte, iar la final se pot adăuga stafidele, pentru un plus de energie și antioxidanți.

Iaurt cu fructe de pădure

Iaurtul conține multe proteine responsabile cu sațietatea, dar și cu energia. Mai mult, amestecat cu fructe de pădure, în special cu afine, considerate super-alimente, constituie un mic dejun sănătos, cu rol important asupra funcţiilor cognitive şi asupra agilităţii mentale.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa