Batoane cu iaurt și fructe, perfecte pentru micul dejun al copiilor

baton fructe

Rețetă de mic dejun hrănitor și rapid pentru mămicile ocupate – batoane cu iaurt și fructe

Diminețile mămicilor sunt de obicei încărcate, iar timpul pentru un mic dejun sănătos este minim. Așa că ne-am gândit la o rețetă de batoane cu iaurt și fructe, care pot fi preparare cu o seară înainte, iar dimineața trebuie să fie doar consumate de micii și mari pofticioși.

Aceste batoane cu iaurt și fructe sunt alternativa perfectă la cerealele cu zahăr pe care le aleg de obicei copiii dimineața. Așa că vei reuși să îi convingi să se bucure de o gustare sănătoasă și delicioasă. Ca să nu mai spunem cât de ușor este de preparat. Ai putea chiar să-ți iei asistent de bucătar piticul tău în propria bucătărie. În acest fel, veți da startul unei zile cu energie și sănătate în familie. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 5 porții.

INGREDIENTE

1 1/2 căni de iaurt grecesc
3 linguri de sirop de arțar
1/2 cană de alune pecan
1/2 cană de afine
3-4 căpșune

PREPARARE

1. Căpșunele se spală bine, sub un jet de apă rece, după care se scurg. Se scot codițele și se feliază căpșunele. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și se dă deoparte.

2. Într-un bol, se amestecă iaurtul grecesc și siropul, până când se combină bine. Se toarnă această compoziție omogenizată pe foaia de copt pregătită și se răspândește într-un strat subțire. Se presară nucile pecan, afinele spălate și scurse în prealabil și feliile de căpșune.

3. Se acoperă foaia de copt cu o foaie de aluminiu. Se lasă la congelator timp de două ori sau chiar și peste noapte, până când compoziția îngheață complet. Se feliază în pătrate sau batoanele dorite. Se servește imediat și se depozitează la frigider, într-o pungă etanșă.

Sfat:

Dacă ți se pare prea rece batonul pentru a-l mânca exact când îl scoți din congelator, scoate-l cu câteva minute înainte să te hotărăști să îl mănânci. Batonul se va încălzi și se va înmuia rapid. Ai grijă să nu îl lași prea mult timp în afara frigiderului, deoarece iaurtul va deveni prea moale și nu va putea să-și mențină forma.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()