Brioșe cu dovlecei, morcovi și banane – rețetă de sezon pentru un mic dejun delicios

TOTUL DESPRE MAME
Brioșe cu dovlecei, morcovi și banane

Vrei să prepari o brioșă ușoară, pufoasă, delicioasă, care să arate minunat și să fie și sănătoasă? O brioșă care nu conține atât fructe și legume? Iată o rețetă de brioșe cu dovlecei, morcovi și banane pe care o poți prepara pentru un mic dejun savuros.

Rețeta originală conține dovlecei, morcovi și mere, dar dacă nu îți plac în mod deosebit bucățile de măr în brioșă, le poți înlocui cu banane. Schimbarea poate fi binevenită. Rețeta originală conținea, de asemenea, nucă de cocos și nuci, dar tu le poți scoate și pe acestea din rețetă dacă nu se numără printre preferatele tale sau dacă vreun membru al familiei este alergic. Chiar și fără ingredientele de mai sus, aceste brioșe cu dovlecei, morcovi și banane pot fi extraordinar de gustoase. Sunt incredibil de moi, umede și pufoase, nicidecum uscate și tari. Nu sunt crocante la suprafață, așa cum sunt majoritatea brioșelor, ci foarte moi, grație texturii pufoase. Ți se vor părea incredibil de delicioase și, în plus, sunt foarte sănătoase. Conțin zahăr, dar tu poți recurge la varianta sănătoasă de zahăr stevia, și numai o jumătate de cană de ulei pentru 24 de brioșe.

Dacă ești genul care păstrează la congelator dovlecei rași și banane coapte, printre altele, te poți bucura de prepararea acestor brioșe cu dovlecei, morcovi și banane pe toată durata anului.

Reteța de brioșe cu dovlecei, morcovi și banane

Cantitate: 24 de brioșe
Timp de preparare: 45 de minue
Calorii: 160

INGREDIENTE:

3 cești (435 g) făină

1 1/8 cani (227 g) zahăr sau zahăr stevia

2 1/2 lingurițe de scorțișoară

2 1/4 lingurițe bicarbonat de sodiu

1 linguriță sare kosher

3/4 linguriță praf de copt

3 căni (340 g), morcovi, curățați și dați prin răzătoare

2 căni (255 g) dovlecei, rași

1 cană (270 g) piure de banane coapte

4 ouă

1/2 cană + 1 lingură (120 g), ulei vegetal

2 1/2 lingurițe extract de vanilie

PREPARARE:

Într-un bol de dimensiune medie, amestecă făina cu scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea și praful de copt. Lasă compoziția deoparte.

Într-un alt bol de dimensiune medie, amestecă ouăle cu uleiul și vanilia. De asemenea, lasă-l deoparte.

Într-un castron mare, amestecă ușor morcovii, dovleceii și bananele. Se toarnă apoi oul bătut peste legumele rase și peste banane. Se amestecă ușor până se încorporează. Se adaugă apoi ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează.

Se toarnă aluatul ușor în formele de brioșe, unse și tapetate cu făină. Formele cu aluat se introduc la cuptor timp de 8 minute, la 400 de grade, după care se reduce temperatura la 350 de grade. Se mai țin la cuptor timp de 9-11 minute sau până sunt coapte. Poți verifica dacă sunt suficient de coapte făcând testul scobitorii: se introduce scobitoarea în aluat și, dacă aceasta este curată atunci când o scoți fără urme de aluat crud, preparatul este gata.

Odată ce sunt gata aceste brioșe cu dovlecei, morcovi și banane, se scot din cuptor, se lasă în tavă timp de 10 minute, după care se pot scoate și se lasă pe un platou până se răcesc.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa