Ouă Benedict – mic dejun pentru întreaga familie

Iulia Mirică
ouă Benedict

Micul dejun perfect pentru drumețiile cu familia – ouă Benedict

Aceasta este o rețetă delicioasă pentru micul dejun, care include ingredientele folosite la rețeta tradițională de ouă Benedict. Ouăle sunt gătite complet de această dată, dar sunt la fel de delicioase.

Ouăle Benedict sunt alegerea perfectă pentru mic dejun / brunch luat la un restaurant, dar nu reprezintă chiar cea mai rapidă rețetă de preparat acasă. Mai ales dacă diminețile sunt mereu ocupate și pe grabă. Secretul acestei caserole cu ouă Benedict este că poate fi asamblată cu o noapte înainte și gătită atunci când ai nevoie.

INGREDIENTE

450 grame de bacon sau șuncă
6 chifle
8 ouă mari
2 căni cu lapte
1 lingură de praf de ceapă
1 linguriță de sare kosher
1 linguriță de praf de usturoi
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/4 linguriță de paprika
pătrunjel proaspăt tocat pentru ornat

pentru sos:

4 gălbenușuri mari de ou
1/2 cană de smântână
1-2 linguri de zeamă de lămâie
2 lingurițe de muștar Dijon
1/2 cană cu unt topit
sare și piper după gust

PREPARARE

1. Șunca se taie felii, după care se mărunțește cât de mult dorești. Chiflele se înjumătățesc și se taie în bucăți de aproximativ 1 centimetru.

2. Se unge cu puțin ulei un vas de copt. Se adaugă jumătate din șunca sau baconul tăiat pe fundul vasului. Se adaugă chiflele, după care restul de bacon. Într-un vas mare, se amestecă împreună ouăle, laptele, praful de ceapă, sarea kosher, praful de usturoi și piperul negru. Se toarnă totul în tavă. Se acoperă bine și se lasă la frigider peste noapte.

3. Se scoate caserola din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a găti conținutul și se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se presară puțină boia de ardei. Se acoperă cu o folie și se lasă la cuptor pentru 35 de minute, pe raftul de jos sau din mijloc. Se dă la o parte folia și se mai lasă încă 10-15 minute sau până când este gătit și centrul. Se presară pătrunjel proaspăt, dacă dorești.

4. Între timp, se prepară sosul. Într-un bol, deasupra unei oale cu apă care fierbe, se amestecă în mod constant gălbenușurile de ou, smântâna, zeama de lămâie, muștarul și puțină sare și piper. Se amestecă până când sosul este destul de gros pentru a rămâne pe partea din spate a lingurii. Se reduce căldura la minim. Se adaugă untul topit, amestecând în continuare. Se servește sosul imediat. Dacă sosul se întărește prea tare sau stă prea mult înainte de a fi consumat, se mai adaugă puțină apă fierbinte.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa