Cum gătim corect ouăle

cum-gatim-corect-totul-despre-mame

Modalități felurite pentru a prepara ouăle

Pe lângă proprietățile nutritive, ouăle oferă posibilități nenumărate de preparare, rezistă câteva săptămâni în frigider, sunt ieftine și sunt delicioase în aproape toate combinațiile culinare. Fiind un ingredient adaptabil, există numeroase modalități de a găti ouăle, însă știți care este timpul necesar preparării fiecărei rețete? Iată cinci rețete de a găti în mod corect ouăle:

Rețetă de ou fiert

Dacă doriți să faceți ouăle fierte pentru micul dejun, trebuie să urmați câțiva pași pentru a le prepara exact pe gustul vostru. În primul rând, este recomandat să evitați punerea unui ou scos din frigider în apa care fierbe, deoarece va crăpa. Se pun ouăle într-o oală cu apă, cât să le depășească cu aproximativ 2-3 degete. Se lasă până când începe apa să fiarbă, după care se stinge focul și se acoperă oala cu un capac. Pentru ouă tari se lasă 10 minute în apă, pentru ouă potrivite 6 minute, iar pentru ouă moi 4 minute.

Rețetă de omletă

Pentru a prepara o omletă delicioasă, aveți nevoie de 2 ouă, sare, piper, 1 lingură de ulei, puțin mărar/pătrunjel tocat mărunt. Într-un bol, se bat bine ouăle și asezonați cu sare și piper. Puneți o tigaie de ceramică sau teflon pe foc, în care adăugați puțin ulei. Când se încălzește uleiul, turnați ouăle bătute în tigaie, astfel încât să acopere toată suprafața acesteia. Când marginile încep să devină arămii, iar partea de deasupra mai este doar puțin nefăcută, presărați mărarul și pliați omleta în două. Închideți focul și o puteți servi.

Rețetă de ou prăjit

Ouăle prăjite sunt foarte ușor de preparat. Aveți nevoie de o tigaie de ceramică sau de fontă, în care puneți ulei, lăsați să se încingă, după care spargeți ouăle cu grijă în aceasta. Le puteți lăsa până când albușul este făcut, iar gălbenușul puțin nefăcut, moale, pentru aproximativ 3 minute.

Rețetă de ou la cuptor

Pentru a face o rețetă delicioasă de ou la cuptor, puteți să cumpărați câteva chifle – sau puteți folosi pâine toast -, din care scoateți miezul, spargeți ouăle deasupra, presărați cu arpagic tocat mărunt sau cu frunze de busuioc și lăsați la cuptor până când se gătesc, iar pâinea se prăjește puțin.

Rețetă de ou poșat

Se pune o oală cu apă la fiert, iar în momentul când ajunge la punctul de fierbere, se sparg ouăle într-un bol și se adaugă cu ajutorul unei spatule în oala cu apă. Se lasă între 3 și 5 minute, după care se scot cu o lingură cu găuri.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație