Ouă cu spanac şi iaurt – micul dejun al campionilor

Iulia Mirică
rețetă mic dejun

Rețetă delicioasă pentru micul dejun – ouă cu spanac și iaurt

Ați rămas în pană de idei când vine vorba de rețetele pentru micul dejun? Știm că vreți ceva gustos, dar și sănătos pentru cei mici, așa că v-am pregătit o rețetă de ouă cu spanac și iaurt. Chiar dacă durează mai mult prepararea acesteia decât ar dura să fierbeți niște ouă, eforturile vă vor fi răsplătite cu siguranță. Iată cum puteți face și voi această rețetă delicioasă!

Ingrediente pentru 4 porții de ouă cu spanac și iaurt:

2/3 ceașcă de iaurt grecesc
1 cățel de usturoi
2 linguri de unt nesărat
2 linguri de ulei de măsline
1 praz
1 legătură de spanac
1 linguriță de suc de lămâie
4 ouă mari
1 vârf de cuțit de boia
1 linguriță de oregano proaspăt tocat

6 pași pentru a prepara ouă cu spanac și iaurt:

1. Se combină într-un bol iaurtul, usturoiul tăiat mărunt și un praf de sare.

2. Se pune un grilaj pe raftul din centrul cuptorului și se încălzește cuptorul la 150°C. Într-o tigaie, se pune la topit o linguriță de unt, la foc mediu, până când dispare spuma. Se dă focul mai încet, se adaugă prazul tocat mărunt și se gătește până devine moale și auriu, pentru aproximativ 10 minute.

3. Se adaugă o parte din spanacul tocat mărunt și sucul de lămâie în tigaie, împreună cu un praf de sare. Creștem temperatura la mediu-mare și gătim, amestecând frecvent și adăugând treptat restul spanacului, până când se ofilește, pentru 4-5 minute. Se gustă și se condimentează cu sare sau mai mult suc de lămâie, după cum este necesar.

4. Se scoate spanacul și se pune într-o altă tigaie, cu ajutorul unui clește, lăsând lichidul în exces. Se fac 4 adâncituri în compoziția de spanac și se adaugă cele 3 ouă, având grijă să fie păstrat gălbenușurile intacte. Se presară fiecare ouă cu sare, apoi se introduce această tigaie în cuptorul preîncălzit și se lasă până când se gătesc albușurile, 10-15 minute.

5. Între timp, topim a doua linguriță de unt, într-o tigaie la foc mediu spre mic. Se adaugă boiaua și se gătește până devine untul maroniu. Se adaugă oregano și se mai lasă 30 de secunde pe fox.

6. Ouăle se servesc cu amestecul de iaurt, iar deasupra se pune untul condimentat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa