Quesadilla vegetariană pentru micul dejun

quasadilla

Alternativa aceasta de quesadilla vegetariană este perfectă pentru micul dejun, fiind preparată cu ouă, spanac și boabe de fasole. Pe lângă faptul că este nutritivă, este și ușor de făcut și rapidă.

Fie că vrei să ți-o pregătești ție, după ce au plecat cei mici la școală, sau că vrei să faci această rețetă pentru întreaga familie, direcțiile de mai jos și cantitatea ingredientelor îți vor permite să te modelezi ușor după preferințe.

INGREDIENTE

pentru quesadilla (ingrediente pentru o porție, multiplică-le în funcție de cât ai nevoie):

2 ouă
1 cană cu spanac, tocat grosier
1/4 cană de boabe de fasole neagră gătite
1 tortilla
1/2 cană de brânză rasă (cheddar, de exemplu)
sos iute
sare de mare

pentru guacamole (ingrediente pentru 2-4 quesadilla):

1 avocado mare, tăiat cubulețe
1 lingură de zeamă proaspătă de lămâie (de la 1 lămâie mică)
2 linguri de ceapă albă sau ridiche fin tocată
3 linguri de coriandru proaspăt
1 cățel mic de usturoi, mărunțit sau pisat
1/8 linguriță de sare de mare
1/2 linguriță de coriandru măcinat

PREPARARE

1. Pentru a face pasta de guacamole se combină toate ingredientele necesare preparării ei într-un bol mic. Se pasează cu o furculiță, până când toate ingredientele s-au combinat și ai obținut o textură omogenă. Se lasă deoparte.

2. Pentru a prepara ouăle, se bat ouăle într-un bol mic. Se asezonează cu puțin sos iute și un vârf de cuțit de sare. Se încălzește o linguriță de ulei de măsline într-o tigaie medie, la căldură medie. Când se încălzește acesta, se adaugă spanacul și se lasă la gătit pentru 1-2 minute sau până când se ofilește, amestecând constant. Se adaugă și boabele de fasole, după care se toarnă ouăle amestecate. Se amestecă în continuare cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru încă 1-3 minute. Se transferă ouăle într-un bol, pentru a pune pauză procesului de gătire.

3. Pentru a găti quesadilla, se încălzește tortilla într-o tigaie mare, la foc mediu, întorcând-o ocazional. Odată ce se încălzește aceasta, se presară pe jumătate din ea 1/4 de cană de brânză rasă, după care ouăle gătite și încă 1/4 de cană de brânză rasă. Se îndoaie cealaltă jumătate de tortilla peste ingrediente.

4. Se lasă să se mai gătească astfel timp de un minut, după care se întoarce cu atenție pe partea cealaltă, cu ajutorul unei spatule. Se presară lingurița de brânză rămasă pe partea fierbinte și se lasă câteva minute să se topească brânza. Se servește cu guacamole.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()