Terci de ovăz. 3 rețete delicioase pentru micul dejun

terci de ovăz porridge
Aceste 3 rețete de terci de ovăz - simplu, cu mure și mere, cu banane, migdale și scorțișoară - vă ajută să diversificați preparatele pentru micul dejun.

3 rețete de terci de ovăz gustos și sănătos

Aceste trei rețete de terci de ovăz – simplu, cu mure și mere sau cu banane, migdale și scorțișoară – vă vor transforma în vedeta micului dejun. Terciul cu ovăz este un preparat care se gătește rapid și simplu, având în compoziția sa fier, fibre, vitamina B și zinc. Este aportul perfect de nutrienți pentru mâncarea de dimineață a celor mici. Uite cum poți face și tu acasă acest preparat!

Terci de ovăz simplu

Ingrediente pentru terci de ovăz simplu:

160 de grame de fulgi de ovăz
600 mililitri de lapte sau apă
sare de mare

3 pași pentru a prepara terciul de ovăz simplu:

1. Fulgii de ovăz se pun împreună cu laptele sau apa într-o tigaie mare, la foc mediu.

2. Se adaugă un praf de sare și se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn.

3. Când se ajunge la punctul de fierbere, se dă focul mai încet și se învârte constant compoziția timp de 5-6 minute, pentru a omogeniza preparatul. Dacă vă doriți un terci de ovăz cu o consistență mai lichidă, mai adăugați lapte sau apă, după preferințe.

Terci de ovăz cu mure și mere

Ingrediente pentru terci de ovăz cu mure și mere:

1 măr
2-3 linguri de miere
100 grame de mure
160 grame de fulgi de ovăz
600 mililitri de lapte sau apă
1 vârf de sare

3 pași pentru a prepara terci de ovăz cu mure și mere:

1. Li se scoate cotorul merelor, după care se dau pe răzătoare, pe un tocător.

2. Fulgii de ovăz se fierb împreună cu laptele sau apa și cu vârful de sare.

3. Merele rase se amestecă împreună cu 2 linguri de miere cu terciul de ovăz, în ultimele minute de gătit. Se adaugă și 80 de grame de mure în compoziție, se amestecă bine și se servesc porțiile decorate cu restul murelor și miere pe deasupra.

Terci de ovăz cu banane, migdale și scorțișoară

Ingrediente pentru terci de ovăz cu banane, migdale și scorțișoară:

2 banane
30 grame de fulgi de migdale
1/2 linguriță de scorțișoară
2-3 linguri de miere
160 grame de fulgi de ovăz
600 mililitri de apă/lapte
1 vârf de cuțit de sare

4 pași pentru a prepara terciul de ovăz cu banane, migdale și scorțișoară:

1. Se curăță bananele de coajă și se feliază pe un tocător.

2. Migdalele se pun într-o tigaie la foc mediu, fără ulei, și se lasă 3-4 minute, până devin ușor aurii. Se amestecă din când în când.

3. Terciul de ovăz se pregătește ca în rețeta de terci de ovăz simplu, iar când îl luăm de pe foc, adăugăm scorțișoara și mierea și amestecăm.

4. Se servește cu feliile de banane și migdalele prăjite deasupra, precum și puțină miere peste.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()