Plăcintă cu pui și praz, pentru micii mofturoși

Alexandra Constantin

Plăcintă cu pui și praz? De ce nu, mai ales că se găteşte ușor, este delicioasă și hrănitoare. Copiilor le plac mâncărurile gătite în porții mici, de aceea o bună idee este să o prepari în vase mici și rotunde, exact cât consumă ei la o masă.

O bună modalitate prin care te poți asigura că micuțul tău mănâncă atât legume, cât și proteine este să îi gătești preparate care să le conțină, cum este și rețeta de plăcintă cu pui şi praz, potrivit www.netmums.com. Este ușor de preparat, iar gustul e unul pe măsură. Rețeta pe care o propunem poți să o pregătești și în primul an de viață al copilului, singura condiție este ca ingredientele să fie deja introduse deja în alimentație (sfat – caşcavalul poate să fie înlocuit cu un sortiment de brânză pe care copilul îl poate consuma).

Cum prepari rețeta de plăcintă cu pui și praz

INGREDIENTE

225 grame de cartofi (curățați și tăiați cubulețe)

225 grame de morcov (cubulețe)

20 grame de unt

2 bucăți de praz mai mici, tocate

1 piept de pui (feliat şi tăiat cuburi)

3 ciuperci (feliate)

2 linguri de făină

200 ml lapte

50 grame de cașcaval

25 grame de porumb dulce

condimente

PREPARARE

Încălzești cuptorul. Pui cartofii şi morcovii într-o oală şi îi fierbi 10-15 minute (poţi să testezi cu furculiţa să vezi dacă sunt fierţi). Scurgi apa în care au fiert legumele, apoi le pasezi.

Topeşti untul într-o tigaie, adaugi prazul tăiat şi laşi să se soteze uşor (poţi să mai adaugi puţină apă dacă încă este tare). Adaugi bucăţile de carne de pui şi laşi să se gătească 5-10 minute. Pui în tigaie şi ciupercile feliate şi laşi încă 3-5 minute.

Amesteci într-un bol laptele cu făina, apoi le torni peste celelalte ingrediente în tigaie. Laşi totul la foc mediu şi iei vasul deoparte după ce puiul s-a gătit bine.

Adaugi trei sferturi din cantitatea de caşcaval, porumbul dulce şi condimente după gust. Torni amestecul obţinut în mai multe vase mici de ceramică şi presari deasupra restul de caşcaval.

Dai formele la cuptor şi le laşi 10 minute până se rumenesc deasupra.

Prazul ajută la îmbunătăţirea digestiei

Prazul completează lista legumelor care pot fi introduse în alimentaţia bebeluşului încă de la 6 luni. Este bogat în vitamine (B6, C), minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu), dar şi în polifenoli (substanţe ce reduc stresul oxidativ) şi în fibre. Inclus în alimentaţie, prazul ajută la îmbunătăţirea digestiei, reduce riscul de apariţie a anemiei şi favorizează creşterea puterii de concentrare. De asemenea, prazul este şi un bun aliat când vine vorba de reducerea nivelului de colesterol ,,rău”, dar şi la menţinerea tensiunii arteriale în limitele normale.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa