3 rețete de conserve de toamnă

conserve

3 rețete gustoase și sănătoase de conserve de toamnă

Conserve, conserve, conserve. Sau cum să aduni tot ce e mai bun din grădina de toamnă pentru cămara ta de iarnă. Dacă încă ești în toiul pregătirilor de zacuști și dulcețuri, iată mai jos 3 idei de rețete pe care să le încercați chiar zilele acestea.
Ama în bucătărie, iscusita bloggeriță culinară, a făcut pe blogul personal un concurs de rețete de conserve de toamnă. Noi am ales trei rețete bune de tot, sănătoase și gustoase pe care le-am și testat în bucătăriile proprii.

1. Castraveți în oțet

Castraveti murati Totul despre mameMmm! Sunt atâtea feluri de mâncare care merg de minune cu castraveții murați.

Haideți să încercăm rețeta de mai jos și să așteptăm iarna în tihnă, cu cămara pregătită!

Rețeta de castraveți în oțet aparține bloggeriței My fancy cake.

Ingrediente pentru castraveți în oțet:

– castraveți
– oțet
– sare mare
– zahăr
– frunze de țelină
– mărar uscat
– rădăcină de hrean
– usturoi
– boabe de muștar
– boabe de piper
– ardei iute
– aspirină

Cum se fac castraveții în oțet?

Eu fac două modele de castraveți. În unele borcane pun frunze de țelină, iar în celalalte pun bețe de mărar uscat. Pentru diversitatea gustului vă recomand să încercați ambele variante. Pe fundul borcanului așezăm frunze de țelină sau bețe de mărar și bucățele de hrean. Aranjăm castraveții în borcane. Printre castraveți punem câțiva căței de usturoi, boabe de muștar și de piper și ardei iute dacă alegeți varianta picantă. Tot pentru varietate puteți înlocui usturoiul cu rondele de ceapă. Acoperim castraveții cu țelină sau mărar și cu bețe de hrean. În fiecare borcan turnăm 1 deget de oțet, apoi completăm cu apă.

Vărsăm tot lichidul într-un vas și îl măsurăm. La 1 litru de lichid adăugăm 1 lingură sare mare de bucătărie și 3-4 linguri de zahăr. Amestecăm lichidul până se topește sarea și zahărul. Sfărâmăm aspirina și o presărăm peste castraveți și turnăm lichidul în borcane. Fierbem borcanele până ce castraveții își schimbă culoarea. Se scot imediat din cratiță în care au fiert și se lasă la răcit.

 

1
2
3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()