Ardei umpluți cu orez din conopidă

Ardeii umpluți ne aduc aminte de copilărie, de verile la bunici și vacanțele nesfârșite. Ca să vă readucem bucuria în suflet, vă prezentăm o rețetă modernă de ardei umpluți cu orez din conopidă. Nu vor ieși ca la bunica acasă, dar suntem siguri că o să vă placă.

Rețeta este foarte simplă și gustoasă, și cel mai important poate fi folosită și de vegetarieni, pentru că nu conține carne. Este o rețetă de vară, ușoară și delicioasă.

Partea cea mai bună este că nu conține orez, așa că nu trebuie să vă faceți grijă din cauza carbohidraților.

Ingrediente:

„Orez” din conopidă:

  • Un cap de conopidă dat prin răzătoare
  • O linguriță de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 160 de grame de ceapă tăiată mărunt ( de preferat roșie)
  • Sare
  • Piper

Ardei:

  • 4 ardei grași mari tăiați pe jumătate și curățați (puteți folosi culori diferite ca să arate mai bine)
  • 425 de grame de fasole roșie sau neagră la conservă, fără zeamă
  • 170 de grame de salsa, și încă puțin pentru asezonare
  • 2 lingurițe de pudră de chimion, și încă puțin pentru asezonare
  • 2 lingurițe de pudră de chilli, și încă puțin pentru asezonare
  • 30-45 de grame de suc de lime, și încă puțin pentru asezonare
  • Sare și piper după gust

Topping:

  • 1 avocado cop, tăiat felii
  • Suc de lime proaspăt
  • Sos iute
  • Coriandru tocat
  • Ceapă tocată
  • Sos salsa

ardei umpluti cu orez din conopida

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius
  2. Dați conopida prin răzătoare și puneți pe foc tigaia, în care adăugați uleiul, usturoiul, ceapa, sarea și piperul. Amestecați timp de un minut. Apoi adăugați conopida tocată și lăsați pe foc cu capacul pus încă un minut sau două. Transferați mixtura într-un castron mare și adăugați celelalte ingrediente: fasolea, sarea și piperul.
  3. Umpleți jumătățile de ardei cu umplutură și acoperiți-i cu folie de aluminiu.
  4. Lăsați tava acoperită la cuptor timp de 30 de minute, apoi eliminați folia, creșteți temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius și mai lăsați-o la cuptor încă 15-20 de minute, până se înmoaie ardeii.
  5. Asezonați cu avocado tăiat felii, coriandru, suc de lime și sos iute.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()