Aripioare picante cu sos

aripioare picante totul despre mame

Rețetă ușoară și sănătoasă de aripioare picante cu sos

Când vine vorba de prepararea unor aripioare picante cu sos, cel mai bine este să alegem varianta de preparare sănătoasă, adică cea prin care coacem aripioarele, în loc să le prăjim. Gradul de complexitate al acestei rețete este unul redus, timpul de preparare al său fiind de aproximativ o oră și 15 minute, iar cel de gătit de aproximativ 40 de minute. Dacă vi se pare că durează prea mult pentru un prânz în timpul săptămânii, puteți să pregătiți această rețetă în weekend, pentru a o savura în timpul filmului preferat (sună prea bine ca să fie adevărat, nu?).

Ingredientele pe care vi le-am pregătit mai jos ajung pentru trei-patru porții, putând oricând să reduceți sau să măriți cantitea, în funcție de câte persoane aveți la masă.

Ingrediente pentru aripioare picante cu sos:

pentru aripioare:

680 grame de aripioare de pui, tăiate în jumătăți
1/2 linguriță de praf de usturoi
1/2 linguriță de praf de ceapă
1/2 linguriță de chimen
1/2 linguriță de praf de chili
1/4 linguriță de piper cayenne
1 linguriță de sare
1 lingură de ulei de măsline
1/2 cană de pesmet
1/2 cană de pesmet simplu

pentru sos:

1/2 cană cu maioneză
3 ardei iuți
zeama de la o limetă
1 linguriță de oțet
1/2 linguriță de sare

4 pași pentru a prepara aripioare picante cu sos:

1. Aripioarele se spală bine și se usucă. Într-un castron mare, se combină praful de usturoi, praful de ceapă, chimenul, praful de chili, piperul cayenne, sarea și uleiul de măsline. Se presară această combinație peste aripile de pui și se amestecă bine, pentru a le acoperi complet. Se acoperă și se lasă la frigider timp de cel puțin o oră.

2. După ce au stat aripile la marinat, se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se amestecă ambele tipuri de pesmet într-un castron. Se apasă aripile marinate în pesmet, până se acoperă complet.

3. Aripioarele de pui se pun pe o foaie de copt într-o tavă de cuptor și se lasă pentru aproximativ 20 de minute în cuptor. Se scot, se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă pentru 20 de minute sau până când puiul este gătit complet, iar pesmetul se rumenește. Se transferă pe un platou.

4. În timp ce aripile de pui sunt la cuptor, se combină maioneza, ardeii iuți, zeama de limetă, oțetul și sarea într-un procesor de alimente. Se pasează bine până când se omogenizează, se transferă într-un castron și se servește cu aripioarele de pui.

Citește și:
Aripioare de pui crocante la cuptor
Aripioare la cuptor cu sos de prune
Orez brun cu pui și legume
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()