Cartofii copți la cuptor, cea mai versatilă garnitură

cartofii copți

Cartofii copți la cuptor reprezintă una dintre cele mai comune și versatile garnituri la mâncare. Îi poți combina cu alte legume, carne, pește sau tot felul de amestecuri care îți vin în minte. Mai jos găsești rețeta faimosului bucătar Jamie Oliver pentru cartofi copți la cuptor.

Ingrediente

  • 1,5 kilograme de cartofi
  • O căpățână de usturoi
  • Oțet din vin roșu

Amestec de arome nr. 1

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • O legătură rozmarin proaspăt

Amestec de arome nr. 2

  • 50 de grame de unt nesărat
  • O legătură de salvie proaspătă
  • O clementină

Amestec de arome nr. 3

  • 2 linguri de grăsime de gâscă
  • O legătură de cimbru proaspăt
  • O frunze de dafin proaspete

Cum să stabilești corect mărimea porțiilor de mâncare

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius

Decojește cartofii, taie-i în jumătăți sau în 3-4 bucăți dacă sunt mai mari

Spală cartofii în apă rece pentru a elimina amidonul în plus. Apoi varsă-i într-o oală mare, acoperă-i cu apă rece sărată și fierbe-i timp de 7 minute. Apoi strecoară-i și lasă-i să se răcească timp de 3 minute.

În acest moment este timpul să alegi ce amestec de arome vrei să folosești. Răstoarnă cartofii într-o tavă mare, pe un singur rând, și adaugă grăsimea: uleiul de măsline, untul sau grăsimea de gâscă, apoi asezonează foarte bine cu sare de mare și piper negru.

Combină cartofii cu grăsimea, apoi bagă-i la cuptor timp de 30 de minute, până când se fac aurii și se coc aproape trei sferturi.

Zdrobește ușor cartofii cu telul pentru a crește aria de suprafață. Cu cât o suprafață mai mare a cartofului este in contact cu tava, cu atât aceștia vor fi mai crocanți.

Într-un castron toarnă o cantitate generoasă de ulei de măsline și adaugă ierburile tăiate. Dacă optezi pentru amestecul de arome nr.2, adaugă niște coajă de clementină dată pe răzătoare, vor da o aromă incredibilă. Desprinde cățeii de usturoi din căpățână și adaugă-i necojiți în bol, împreună cu câteva picături de oțet din vin roșu. Amestecă.

Toarnă amestecul peste cartofi și scutură puțin tava, apoi lasă-i în cuptor pentru încă 40-45 de minute sau până când devin crocanți.

Rețeta este pentru 6 persoane, durează o oră și jumătate și este foarte ușor de făcut.

5 abilități esențiale dezvoltate de copiii care se joacă în bucătărie

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()