Chifteluţe cu mărar. Reteta lui Horia Varlan VIDEO

Ingrediente pentru chifteluțe cu mărar:

  • 400 g de carne tocată de vită
  •  2 ouă
  • 50 g de făină
  • 2-3 felii de pâine înmuiate în apă sau lapte şi apoi stoarse şi tocate mărunt
  • 1 ceapă mică tocată împreună cu carnea sau răzuită pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • 2 linguri de ulei
  • ½ linguriţă de cuţit de sare
  • 2 linguri de mărar tocat
  • 1 lingură de pătrunjel tocat

Cum se prepară chifteluțele cu mărar:

Amestecaţi carnea cu pâinea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul şi condimentele, adăugând la sfârşit verdeaţă tocată. După ce aţi obţinut o compoziţie omogenă cu densitate medie, formaţi din aceasta chifteluţe de mărimea unei nuci pe care le veţi tăvăli prin făină aşezată pe o farfurie lată.

Încingeţi cuptorul la temperatură de 200°C, aşezaţi chifteluţele obţinute pe o tavă stropită cu cele 2 linguri de ulei şi introduceţi tava în cuptor. După 5 minute scoateţi tava şi scuturaţi-o bine pentru a desprinde chiiftelutele de baza tăvii, apoi reintroduceţi tava în cuptor pentru încă 2-3 minute.
Serviţi aceste chifteluțe cu piure de cartofi şi salată verde.

Citește și: Chifteluțe suedeze cu sos alb

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație