Ciorbă cu zdrențe de ou

zdrente-de-ou-totul-despre-mame

Rețetă de ciorbă cu zdrențe de ou și legume

Cine nu cunoaște clasica rețetă de ciorbă cu zdrențe de ou pe care a încercat-o cel puțin o dată în copilărie? Ne-am hotărât să vă învățăm cum să o preparați, pentru a o transmite mai departe, din generație în generație. Gustul este unul inedit, iar în prepararea acesteia puteți adăuga chiar și carne, recomandat fiind pieptul de pui. Iată care sunt pașii necesari pentru prepararea unei ciorbe cu zdrențe de ou!

Ingrediente pentru ciorbă cu zdrențe de ou:

1,5 litri zeamă în care a fiert un pui
1/2 țelină
1/2 ceapă
1/2 ardei gras
1/2 morcov
1 roșie
1 ou
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1/2 legătură de pătrunjel verde sau leuștean

4 pași pentru a prepara ciorbă cu zdrențe de ou:

1. Țelina, ceapa, ardeiul gras, morcovul și roșia se spală bine sub un jet de apă rece. Țelina, ceapa și morcovul se curăță și se toacă mărunt. Se scoate cotorul cu semințe din ardei și se mărunțește și acesta.

2. Într-o oală mare, se adaugă zeama în care a fiert un pui alături de cubulețele de țelină, morcov, ardei și ceapă. Se lasă la fiert până în momentul în care se înmoaie toate legumele. Dacă nu aveți zeamă de la o supă de pui, puteți adăuga chiar și carne de pui rețetei sau fierbe legumele în apă simplă.

3. După ce au fiert legumele, se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă ciorba să dea de 2-3 ori în clocot. Între timp, se sparge oul într-un castron și se bate bine. Se adaugă puțină zeamă peste ou, se amestecă bine, după care se pune în oala cu ciorbă. Se pot pune şi tăieţei, după preferinţe.

4. Se amestecă bine, pentru a se desprinde bine zdrențele de ou în toată compoziția. Se mai lasă puțin pe foc, după care se adaugă pătrunjel verde sau leuștean spălat și tocat mărunt în prealabil.

Citește și:

Ciorbă de perişoare
Cum acrim ciorbele: alternative sănătoase
Reţete tradiţionale româneşti: ciorbă ardelenească
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()