Cum pregăteşti o shaorma sănătoasă

Iulia Mirică
shaorma-sanatoasa-totul-despre-mame

Rețetă de shaorma sănătoasă

Această rețetă de shaorma sănătoasă are proveniența din Orientul Mijlociu și este incredibil de aromată. Cea mai bună modalitate este de a face puiul pe grill, deoarece acesta reușește să îmbogățească aromele.

De asemenea, sosul pe care vi-l propunem mai jos este varianta sănătoasă a sosului care poate fi găsit în restaurantele fast food.

Shaorma sănătoasă de mai jos se servește cu o salată simplă și lipii, pe platouri, lăsându-i pe invitați să facă propriile combinații.

Poftă bună!

Ingrediente pentru shaorma sănătoasă:

1 kilogram de piept de pui fără piele și oase
6 lipii
varză roșie tocată mărunt
1 morcov mare dat pe răzătoare

pentru marinată:

1 cățel mare de usturoi tocat mărunt
1 lingură de coriandru
1 lingură de chimen
1 lingură de cardamom
1 lingură de piper roșu
2 lingurițe de boia afumată
2 lingurițe de sare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de zeamă de lămâie
3 linguri de ulei de măsline

pentru sosul de iaurt:

1 cană cu iaurt grecesc
1 cățel de usturoi zdrobit
1 linguriță de chimen
puțină zeamă de lămâie
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara shaorma sănătoasă:

1. Se combină toate ingredientele pentru marinată într-un castron. Se adaugă carnea de pui feliată și asigurați-vă că fiecare bucată este acoperită în marinată. Se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă la marinat peste noapte sau maximum 24 de ore.

2. Pentru a prepara sosul de iaurt, se adaugă toate ingredientele necesare pentru el într-un bol și se amestecă. Se acoperă și se lasă la frigider până când este gata puiul.

3. Se încinge un grill la căldură medie-mare. Nu folosiți ulei, deoarece marinata conține deja ulei în ea. Se pun bucățile de pui pe grătar și se lasă câte 4-5 minute pe o parte, după care întoarceți și lăsați pentru 3-4 minute pe cealaltă parte.

4. Puiul se pune într-un bol și se acoperă cu folie. Se lasă pentru 5 minute, după care se taie mărunt. Pentru a servi, se pune în fiecare lipie ce cantitate doriți de pui, varză roșie tocată mărunt, morcov dat pe răzătoare și sos de iaurt, după care se împachetează.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa