Curry de legume: rețeta lui Jamie Oliver

curry de legume jamie oliver totul despre mame

Cea mai bună rețetă de curry de legume

Ați vrea să mâncați un preparat mai condimentat, care să îi introducă și pe cei mici în lumea gusturilor și a aromelor condimentelor? Ce-ar fi să preparați această rețetă de curry de legume, gătită după instrucțiunile lui Jamie Oliver?

Ingrediente pentru curry de legume:

pentru sosul curry:

100 grame de linte roșie
2 cepe medii, tocate mărunt
1 ardei roșu, fără semințe și tocat
ulei de măsline
6 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
70 grame de ghimbir proaspăt, curățat și tocat mărunt
6 tulpini de coriandru, tocate
1 ardei iute roșu, fără semine și tocat grosier
1 lingură de coriandru praf
1 lingură de chimen măcinat
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de scorțișoară
1 lingură de boia
1 lingură de curcuma
1 lingură de garam masala (condiment indian care se găsește în hypermarketuri)
800 grame de roșii la borcan
300 mililitri de apă
200 mililitri de lapte de cocos
sare
piper negru proaspăt măcinat

pentru conținut:

ulei vegetal
1 ceapă roșie medie, decojită și tocată
1 dovlecel, tocat cubulețe
1/2 deovleac, curățat și tăiat cubulețe
100 grame de ciuperci, tăiate în sferturi
1 ardei roșu, tăiat cubulețe
150 grame de conopidă, ruptă în buchețele
600 mililitri de sos curry
400 mililitri de apă

5 pași pentru a prepara curry de legume:

1. Pentru a prepara sosul curry, se spală lintea, după care se adaugă într-o tigaie și se acoperă cu apă rece. Se aduce la punctul de fierbere și se fierbe timp de 15-20 de minute sau până când se înmoaie. Între timp, se pasează toate legumele pentru sos într-un procesor de alimente, până când sunt tocate fin.

2. Se încălzește suficient ulei pentru a acoperi baza unei cratițe mari, se lasă la foc mic, se adaugă condimentele și se călesc ușor timp de câteva minute. Apoi se adaugă ceapa, morcovii, piperul, usturoiul, ghimirul, tulpinile de coriandrul, ardeiul iute și se amestecă pentru 5-10 minute sau până când ceapa începe să se înmoaie.

3. Se adaugă roșiile, apa și lintea și se lasă la fiert timp de 30 de minute, după care se adaugă laptele de cocos. Se aduce la punctul de fierbere, se închide focul și se amestecă până la omogenizare. Se asezonează după gust.

4. În puțin ulei vegetal, se călește ceapa pentru compoziție ușor, timp de 10 minute, după care se adaugă legumele rămase și se amestecă împreună.

5. Se adaugă sosul curry, se lasă să fiarbă ușor timp de 25-30 de minute, având grijă să nu gătiți legumele prea mult. În cazul în care sosul devine prea gros, se mai adaugă puțină apă, pentru a da consistența dorită.

Aici puteți descoperi și o rețetă de curry cu carne de pui, tot a lui Jamie Oliver.

Ai dat deja like paginii noastre de Facebook? Te ținem la curent cu articole și rețete bune. 🙂

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()