Fasole verde cu pui. Un deliciu sănătos pentru copii

Iulia Mirică
fasole verde cu pui farfurie
Am ales o rețetă de fasole verde cu pui, căreia i-am adăugat niște roșii cherry și un dressing pur și simplu delicios. Copiii vor fi încântați!

Rețetă ușoară și savuroasă de fasole verde cu pui

Diversitatea preparatelor din bucătăria unei mămici trebuie să existe întotdeauna, mai ales dacă își dorește să alterneze vitaminele și nutrienții pe care-i oferă copilului său. Am ales o rețetă de fasole verde cu pui, căreia i-am adăugat niște roșii cherry și un dressing pur și simplu delicios. Este mai degrabă un preparat pe bază de friptură și salată, ușor de făcut și accesibil ca preț. Uite cum îi poți găti și tu piticului tău fasole verde cu pui!

Ingrediente pentru 4 porții de fasole verde cu pui:

2 crenguțe de rozmarin proaspăt (se aleg frunzele)
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
coaja rasă și sucul de la 1 lămâie
4 piepturi mari de pui
1 linguriță de muștar
puțin ulei de măsline
24 de roșii cherry
400 grame de fasole verde

7 pași pentru a prepara fasole verde cu pui:

1. Se încălzește cuptorul la 100º C.

2. Frunzele de rozmarin se pun cu un vârf de cuțit de sare într-un mojar și se fărâmițează. Se amestecă împreună cu uleiul de măsline extra virgin și cu jumătate din coaja rasă și zeama de la o lămâie.

3. Un piept de pui se așază pe un tocător și se taie orizontal, ca și cum l-ați tăia în două, însă o tăietură adâncă de 80% din înălțimea acestuia, după care îl deschidem. Îl presăm cu podul palmei și repetăm procesul pentru celelalte 3 piepturi de pui.

4. Se toarnă sosul marinat cu cu rozmarin peste pui și se lasă câteva minute. Între timp, se face dressing-ul cu muștar, restul de zeamă de lămâie și o cantitate dublă de ulei de măsline.

5. Roșiile cherry se pun într-o tavă și se bagă la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute.

6. Într-o oală cu apă și sare de mare, punem fasolea verde și o fierbem pentru 5 minute, după care o scurgem și o punem în bolul cu dressing-ul de muștar, adăugând ulterior și roșiile cherry.

7. Se încălzește o tigaie grill sau un grătar. Punem pieptul de pui pentru 2 1/2 minute pe fiecare parte. Verificați dacă este gătit și poate fi servit cu fasolea verde și roșiile cherry.

Sfat pentru atunci când preparați fasole verde cu pui:

Cu cât lăsați carnea de pui mai mult în sosul marinat, cu atât va avea un gust mai savuros.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa