Frigărui de pui cu legume. O rețetă sănătoasă pentru toată familia

Iulia Mirică
Frigărui de pui cu legume
Prânzul care îi păcălește să mănânce sănătos pe cei mici poate consta în frigărui de pui cu legume.

Prânzul sănătos și atrăgător – frigărui de pui cu legume

Legumele nu sunt întotdeauna preferatele celor mici, însă există nenumărate modalități pentru a-i convinge pe aceștia să mănânce sănătos. Una dintre variante este prepararea unor frigărui de pui cu legume, rețetă care nu va fi refuzată niciodată de copii sau de cei mari. Procedeul nu este deloc greu, cu toate că durează puțin mai mult timp, mai ales că lăsăm carnea la marinat.

Ingrediente pentru frigărui de pui cu legume:

– pentru marinată:

1/4 de ceașcă de suc de lămâie
3 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat sau 1 linguriță de frunze uscate de rozmarin
1/2 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
4 căței de usturoi, tocați mărunt

– pentru frigărui:

500 de grame de piept de pui dezosat
1 ardei gras roșu
1 dovlecel mediu
1 ceapă roșie medie
1 legătură de sparanghel proaspăt
1/4 ceașcă de brânză feta (aproximativ 30 de grame)

7 pași pentru a prepara frigărui de pui cu legume:

1. Într-un bol de sticlă sau de plastic, chiar și în pungi alimentare care se pot închide ermetic, se amestecă toate ingredientele pentru a face sosul marinat.

2. Se agaugă carnea de pui tăiată cubulețe mici, amestecând până când este acoperită toată de sos.

3. Bolul se acoperă sau se sigilează punga și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, cel mult 6 ore.

4. Încălzim grill-ul sau grătarul. Scoatem carnea de pui din sosul marinat, pe care îl păstrăm. Punem puiul, ardeiul tăiat cubulețe, dovlecelul feliat și ceapa tot feliată alternativ pe 4 frigărui de metal, lăsând un spațiu mic între ingrediente. Periem legumele cu sosul marinat.

5. Frigăruile se pun pe grill sau pe grătar pentru 10-15 minute, întorcându-le frecvent, până când carnea de pui nu mai este roz în centru.

6. Se adaugă și sparanghelul pe grătar în ultimele 5 minute, îl întoarcem des pe toate părțile, până se rumenește.

7. Feta se fărâmițează și se pune peste frigărui.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa