Friptură de miel tradițională: simplă și bună

friptura de miel traditionala totul despre mame

Rețetă tradițională de Paști – friptură de miel

Zilele acesetea, cei mici sunt nerăbdători să vadă ce le aduce iepurașul. Însă mămicile trebuie să se confrunte și cu altă problemă, pe care vor să o rezolve impecabil ca de fiecare dată – cum să facă cea mai bună friptură de miel?

Iată o rețetă testată, care nu dă greș:

Ingrediente pentru friptură de miel:

1 picior de miel (de aproximativ 2,5 kilograme)
1 bulb de usturoi
1 buchețel de rozmarin
1 lingură de ulei vegetal
2 morcovi, tăiați în bucăți mari
1 ceapă, tăiată în sferturi
1 pahar cu vin roșu (150 mililitri)
1,2 litri de zeamă de la o supă de miel sau de vită

4 pași pentru a prepara friptură de miel:

1. Primul pas este reprezentat de condimentarea mielului cu usturoi și rozmarin. Utilizând un cuțit bine ascuțit, se fac cel puțin 30 de incizii mici, peste tot în carne. Se curăță 4 căței de usturoi, se feliază subțire și se introduce câte o felie în fiecare incizie. În continuare, se rup crenguțe mici de rozmarin și se introduc în incizii, de asemenea. Se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider, scoțându-se cu o oră înainte de a-l găti.

2. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius / 170 grade pe ventilație / treapta 5 pe gaz. Se încălzește o tigaie mare, se adaugă puțin ulei și se rumenește ușpr ielul. Se împrăștie morcovul, ceapa, usturoiul rămas și rozmarinul într-o tavă mare de cupor, se toarnă vinul și zeama de supă, apoi se adaugă și carnea de miel.

3. Se gătește preparatul pentru aproximativ 1 oră și 45 minute. Se întoarce mielul la jumătatea timpului de preparare, astfel încât fiecare parte să se gătească și în zeamă. După ce se gătește, se scoate carnea de miel și se lasă pentru jumătate de oră să se odihnească pe o farfurie caldă, acoperită cu folie de aluminiu.

4. În timp ce se răcește puțin mielul, se face sosul. Se toarnă toată zeama din tava de copt, printr-o sită, într-o tigaie. Acest sos ar trebui să fie ușor gros și să aibă o aromă deosebită. Se fierbe puțin, pentru a se reduce, dacă vrei să aibă o aromă mai concentrată. Se servește friptura de miel cu sos și cartofi.

Dacă ești și în căutarea unei alte rețete delicioase pentru Paști, iată ce îți recomandăm: Alternativă la drobul clasic: drob de ciuperci cu orez

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()