Paste cu creveţi, excelente pentru toată familia

paste-cu-creveti-totul-despre-mame

Nu ştim exact de ce, dar se pare că celor mici le cam plac creveţii. Cel puţin copiilor mei 🙂 Ei se dau în vânt după orice fel de mâncare în care se găseşte această crustacee mică, dar delicioasă şi plină de proprietăţi.

Şi nu, nu mă refer la acei creveţi vietnamezi pe care mulţi dintre noi îi ştim din anii ’80. Atunci se găseau în băcăniile vremii sub forma unor chips-uri cu aromă de peşte și păreau a fi o delicatesă. E vorba despre creveţii aceia alb-rozalii, obligatoriu decorticaţi, cărnoşi şi teribil de gustoşi. Ei conţin proteine, nu sunt deloc plini de calorii, sunt antiinflamatori şi o sursă bună de antioxidanţi. Dacă vreţi o reţetă rapidă care să conțină creveți, încercați aceste paste cu creveți!

Ingrediente pentru 4 porţii

500 de grame de paşte
500 de grame de creveţi decorticaţi, de dimensiune medie sau mare
1 căţel de usturoi
1 legătură mică de pătrunjel
4 linguri de ulei de măsline
2 roşii coapte, de dimensiune medie
4 linguriţe de sare de mare
2 linguri de suc de lămâie
Un praf de piper

Preparare

Creveţii se spală şi se pun într-o tigaie mare sau într-una de tip wok, împreună cu uleiul de măsline şi 2 linguriţe de sare. Se călesc la foc mic şi, când sunt aproape gata, se adaugă usturoiul curăţat şi tăiat felii. Se pune capacul peste tot şi se lasă 5 minute să se înăbuşe. La final se adaugă peste creveţi roşiile tăiate cubuleţe, pătrunjelul mărunţit, piperul şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor totul şi se mai lasă alte câteva minute pe foc, cu capacul pus.

Separat, pastele se pun la fiert într-o oală cu apă în care se presară două linguriţe de sare. Se fierb atât cât scrie pe etichetă, la final ele trebuind să fie al dente, aşadar nu foarte fierte. Când sunt gata, se scurg şi se lasă două minute în strecurătoare, după care se răstoarnă peste creveţi. Se amestecă totul foarte uşor, ca să nu se sfărâme spaghetele, şi gata. Pastele se pot servi imediat, fiind excelente atunci când sunt calde.

Ponturi pentru niște paste cu creveți perfecte

Usturoiul e bine să fie la fel ca pastele, al dente, aşa că aveţi grijă să nu se înmoaie prea mult în tigaie. Iar, dacă vreți să mai eliminați numărul caloriilor la această rețetă de paste cu creveți, folosiți niște paste din faină integrală.

Poftă bună!

Dacă ți s-a părut utilă această rețetă de paste cu creveți, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()