Rețetă de sushi vegetarian pentru copiii pretențioși

sushi vegetarian

Această rețetă are gustul unor rulouri de sushi vegetarian, dar în varianta simplificată în boluri. Va trebui să parcurgi câțiva pași, dar fiecare dintre aceștia este foarte simplu.

Vei avea gata cât ai zice pește o rețetă de sushi vegetarian, perfectă pentru mofturoșii mari și mici din familia ta.

INGREDIENTE

2 căni cu orez brun, cu bobul scurt
1 foaie uscată de alge nori
3 linguri de oțet de orez
1 1/2 lingurițe de sos de soia
1 lingură de zahăr sau nectar de agave
1/2 linguriță de sare
maioneză picantă
1-2 linguri de sos iute sriracha sau chili
2 căni cu păstăi de soia edamame congelate
2 morcovi mari, tăiați fâșii
1 avocadp, tăiat fâșii
1 castravete mic
semințe de susan, ca garnitură

PREPARARE

1. Pentru a găti orezul, se aduce la punctul de fierbere o oală mare cu apă. Odată ce fierbe apa, se toarnă orezul clătit și se amestecă puțin. Se lasă să se gătească pentru 30 de minute, după care se închide focul și se scurge orezul. Se pune orezul la loc în oală și se acoperă cu un capac. Se lasă la aburi pentru 10 minute, după care se dă la o parte capacul și se verifică orezul cu o furculiță.

2. Într-o cratiță mică, la foc mediu, se combină oțetul de orez, sosul de soia, zahărul și sarea. Se încălzește amestecul, amestecând des, până când se dizolvă zahărul. Se închide focul și se amestecă mixtura cu orezul.

3. Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește foaia de nori, până când devine destul de crocantă pentru a se fărâmița ușor, pentru aproximativ 5 minute, întorcând-o la jumătatea timpului. Se închide căldura și se rupe în sferturi. Fiecare bucată se mărunțește și se adaugă peste orez. Se amestecă bine și se lasă orezul să se răcească.

4. Se aduce o oală cu apă la punctul de fierbere, se adaugă păstăile de soia congelate și se fierb până când se încălzesc boabele, pentru aproximativ 5 minute. Se scurg și se dau deoparte.

5. Maioneza se amestecă împreună cu sosul sriracha într-un bol mic. Castravetele se feliază în jumătate, pe lungime. Se scot semințele și se aruncă. Apoi se feliază jumătățile de mărimea bețelor de chibrit.

6. Se împarte orezul în mod egal în 4 boluri. Se adaugă păstăile de soia, morcovii, fructul de avocado și castravetele. Se stropește cu sosul picant cu maioneză, se presară semințe de susan și se poate servi și cu ghimbir murat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()