Piure cu 3 umpluturi

Pentru azi vă propunem o reţetă colorată şi delicioasă, şi anume “Piure de cartofi cu trei umpluturi: de praz, de şuncă şi de mazăre”

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4-5 cartofi albi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii de 1 cm grosime
  • 50 g de unt
  • 1 praz  mediu tăiat rondele fine
  • 200 g  de mazăre congelată
  • 150 g de şunca de Praga, tăiată fâşiuţe mici
  • ½ de pahar de lapte
  • Un vârf de cuţit de nucşoară
  • Câteva picături de Pic de sare

 

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii în atâta apă cât sa-i acopere cu 1-2 cm, adaugând cateva picaturi de Pic de sare,  o sare marină lichidă cu conţinut scăzut de sodiu, recomandată pentru o dietă echilibrată.

După 22-25 de minute verificaţi cartofii dacă sunt bine pătrunşi şi apoi strecuraţi-i şi pasaţi-i cu o presă de piure, adăugând puţină nucşoară.

În timp ce cartofii fierb, sotaţi mazărea, într-o tigaie mică, într-o lingură de unt. În altă crăticioară, sotaţi prazul tot într-o lingură de unt.

Încingeţi o altă tigaie mică şi rumeniţi fâşiile de şuncă în ½ de lingura de unt.

Împărţiţi piureul în 3 părţi egale şi amestecaţi 1/3 cu soteul de mazăre şi puţin lapte. Amestecaţi altă treime din piure cu soteul de praz, adăugând lapte, apoi amestecaţi restul de pire cu fâşiutele rumene de şuncă.

Adăugaţi câteva picături de Pic de sare în fiecare din cele trei mixturi de piure şi serviţi-le cu salată verde.

Poftă bună!

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație