Risotto cu hribi: o rețetă pe care o va adora familia întreagă

risotto cu hribi totul despre mame

Rețetă gustoasă pentru familia întreaga: risotto cu hribi

Ce mai pregătesc mămicile bun pentru întreaga familie? Noi ne gândeam la o porție de risotto cu hribi, care va aroma întreaga casă. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest deliciu culinar gustul întregii familii:

Ingrediente pentru risotto cu hribi:

1 ceapă mică, decojită și tocată fin
2 rădăcini de țelină, curățate și tocate mărunt
400 grame de orez risotto
75 mililitri de vin alb
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
4 pumni mari de hribi, curățați și tăiați
câteva crenguțe proaspete de tarhon sau pătrunjel, frunzele culese și tocate mărunt
zeama de la 1 lămie
1 linguriță de unt
1 pumn mic de parmezan proaspăt ras
1,5 litri de zeamă fierbinte de la o supă de legume sau de pui
1 pumn de ciuperci porcini uscate
ulei de măsline

5 pași pentru a prepara risotto cu hribi:

1. Se încălzește zeama de la supă într-o cratiță și se ține la foc mic. Ciupercile porcini se pun într-un castron și se toarnă peste ele zeamă fierbine, cât să le acopere. Se lasă timp de câteva minute să se înmoaie, după care se toacă mărunt, păstrând zeama în care au fost înmuiate.

2. Într-o tigaie mare, se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă ceapa și țelina la călit, pentru 10 minute, la foc mic. Se dă căldura la mare și se adaugă orezul. Se amestecă, se adaugă vinul și se continuă amestecarea până când lichidul a intrat în orez. Se adaugă zeama în care s-au înmuiat ciupercile printr-o sită, după care se pun și ciupercile tocate porcini, un vârf de cuțit de sare și un polonic de zeamă de supă.

3. Se aduce la punctul de fierbere și se adaugă în continuare câte un polonic de zeamă, fiecare după ce cel anterior a fost absorbit. Continuați procesul până când orezul este moale, dar ușor crocant, pentru aproximativ 30 de minute.

4. Între timp, hribii se adaugă pe un grătar și se rumenesc, până când se înmoaie. Se pun într-un castron și se adaugă ierburile tocate, un vârf de cuțit de sare și zeama de la o lămâie. Se amestecă bine, cu ajutorul mâinilor.

5. Se ia orezul de pe foc și se gustă de condimente. Se amestecă untul și parmezanul, se amestecă și se lasă timp de trei minute, cu un capac pus, pentru a se întrepătrunde aromele. Se servește cu hribi, puțin parmezan ras și câțiva stropi de ulei de măsline extravirgin.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de risotto cu carne, v-o recomandăm pe aceasta: Risotto cu pui – un fel de mâncare pe gustul celor mici

Dați-ne și un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu toate articolele și rețetele pe care le publicăm!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()