Salată caldă de spanac cu ou și cartofi

Salata calda de spanac

Cine spune că ouăle merg perfect doar dimineața? Această salată caldă de spanac, cu ouă și cartofi, poate fi consumată foarte bine și la prânz, de mămicile grăbite care încearcă să-și mențină sănătatea la cote înalte.

Ingredientele pentru această salată caldă de spanac pot fi găsite cu ușurință la piață. Iar prepararea ei îți va lua aproximativ 30-40 de minute. Rezultatul final va fi încununat și de reacțiile de plăcere ale celor dragi când savurează acest prânz ușor.

Rețetă de salată caldă de spanac

Ce-ai zice dacă ți-am spune că prânzul tradițional poate fi înlocuit pe timpul verii cu ceva mai rapid și mai răcoros? Mai jos, ți-am pregătit o rețetă perfectă pentru zilele în care nu ai timpul sau răbdarea pentru a găti o ciorbă.

INGREDIENTE

4 linguri de ulei de măsline
2 cartofi, spălați, curățați și tăiați în cuburi
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de oțet de vin roșu
1 lingură de muștar Dijon
1 ceapă tocată
2 legături de frunze de spanac cu tulpinile groase îndepărtate
57 grame de parmezan
4 ouă mari

PREPARARE

1. Într-o tigaie mare, se încălzesc 2 linguri de ulei, la temperatură medie. Se adaugă cartofii și se asezonează cu sare și piper. Se gătesc, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, până când se frăgezesc și se rumenesc, pentru 12-14 minute.

2. Între timp, într-un castron mare, se combină restul de de 2 linguri de ulei cu oțetul, muștarul și ceapa. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă, până când se întrepătrund ingredientele. Se adaugă spanacul și parmezanul și se pun deoparte.

3. Când se gătesc cartofii, se transferă în bolul cu spanac și dressing. Se amestecă salata de spanac până când frunzele de spanac sunt ușor înmuiate și se distribuie în 4 farfurii.

4. Se încălzește tigaia la foc mediu, cu puțin ulei, și se sparg ușor ouăle. Se asezonează cu sare și piper și se gătesc până când albușul este aproape gata, pentru un minut. Se acoperă cu un capac, se închide căldura și se lasă la aburi, până când albușul este gătit complet, iar gălbenușul este încă moale, pentru aproximativ 2 minute sau mai mult. Se adaugă câte un ou prăjit pe fiecare farfurie, deasupra salatei, și se servește imediat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()