Salată de smochine cu brânză- o rețetă rapidă pentru adulți și copii

Iulia Mirică
salata de smochine

Prânzul ușor perfect pentru mămicile grăbite – salată de smochine cu brânză

Mămicile inventive pot prepara orice din ingredientele pe care le au de obicei la îndemână. Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de salată de smochine cu brânză, ușor de preparat și delicioasă. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest deliciu culinar!

Ingrediente pentru salată de smochine cu brânză:

300 grame de brânză moale de capră
150 de grame de făină
2 ouă, bătute ușor
160 grame de pesmet Panko
1 lămâie
150 de grame de rucola
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
6 smochine, tulpinile curățate, tăiate în sferturi
ulei vegetal

pentru siropul balsamic:

60 mililitri (1/4 cană) de oțet balsamic
2 linguri de zahăr

6 pași pentru a prepara salată de smochine cu brânză:

1. Se învelește fiecare rulou de brânză de capră într-o folie de plastic și se formează rulouri egale. Făina se adaugă într-un bol mare și se adaugă ouăle în alt bol. Se combină pesmetul, coaja de la o lămâie și 1 linguriță de sare într-un al treilea vas.

2. Brânza se dezvelește și se taie în felii potrivite fiecare rulou cu ajutorul unui cuțit bine uns cu ulei. Se trece fiecare felie, pe rând, prin făină, ou bătut și pesmet. Se pun pe o tavă mare și se lasă la frigider pentru 20 de minute.

3. Pentru a prepara siropul balsamic, se adaugă ingredientele într-o cratiță mică și se fierbe, amestecând, la foc mic, timp de 3 minute sau până când se dizolvă zahărul, iar amestecul este siropos. Se lasă să se răcească puțin.

4. Rucola se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper, apoi se împarte în 6 farfurii. Se adaugă în mod egal smochinele.

5. Se adaugă ulei într-o cratiță mare și se încălzește la foc mediu. Lucrând în 3 loturi, se adaugă rulourile de brânză și se lasă să se prăjească câte 1 1/2 minute sau până când devin aurii pe toate părțile. Se scot cu o lingură cu fante și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

6. Se adaugă brânza prăjită în salată, se stropește cu sirop balsamic și se poate servi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa