Sarmale de vită cu calorii puţine

sarmale-de-vita-cucalorii-putine-totul-despre-mame

Rețetă de sarmale de vită

Alternativa la rețeta tradițională de sarmale este cea de sarmale de vită cu calorii puține. Acestea pot fi servite cu smântână și cu o mămăliguță aburindă, iar cei dragi vor aprecia acest preparat cu siguranță.

Ingrediente pentru sarmale de vită cu calorii puține:

sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
1/2 varză verde mare
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă galbenă mare tocată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
2 căni cu roșii zdrobite
1 lingură de zahăr
1 linguriță de oțet din cidru de mere
3/4 cană cu orez cu bob lung fiert
230 grame de carne tocată de vită
1 ou mare, bătut ușor

3 pași pentru a prepara sarmale de vită cu calorii puține:

1. Într-o oală mare cu apă clocotită cu sare, se fierb frunzele de varză, amestecând des, pentru 15-20 de minute sau până când se înmoaie. Se scurg și se separă frunzele de varză. Se taie nervurile mai groase și se dau deoparte. Câteva frunze de varză se toacă mărunt și se tapetează un vas de copt cu ele.

2. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Într-o cratiță medie, se încălzește puțin ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se gătește până când se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul și se amestecă pentru 1 minut. Se transferă jumătate din amestecul de ceapă într-un castron mare. Se adaugă roșiile, zahărul, oțetul în cratiță, se condimentează cu sare și piper și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul și se fierbe pentru 10 minute. Se împrăștie 1 cană cu suc de roșii peste varza tocată din tavă.

3. Amestecul de ceapă se pune într-un bol, se adaugă orezul, carnea de vită tocată, oul și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă bine cu ajutorul mâinilor și se împarte compoziția în 8 porții. Varza se pune pe un tocător de lemn, se pune câte o porțiune de carne de vită în centrul fiecărei frunze și se rulează. Marginile se introduc în interior. Se pun sarmalele în vasul de cuptor, se acoperă cu sos de roșii și frunze de varză și se lasă la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute.

Citește și:

Sarmale de post
Cum conservăm frunzele de viţă de vie?
Sărmăluţe în foi de viţă
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()