Sufleu de cartofi

sufleu-de-cartofi-totul-despre-mame

Rețetă ușoară și aromată – sufleu de cartofi

Această rețetă de sufleu de cartofi poate fi pregătită ca un preparat mai sofisticat obținut din ingrediente ce pot fi găsite aproape la orice magazin și în piață.

Timpul de preparare este de jumătate de oră, fiind gata în aproximativ o oră sufleul. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a obține o gustare delicioasă, pe gustul celor dragi.

Ingrediente pentru sufleu de cartofi:

3 linguri de unt nesărat pentru a unge vasele
3/4 cană de unt nesărat pentru sufleuri
1 cană cu pesmet
1,360 kilograme de cartofi
2/3 cană cu lapte călduț
sare
piper negru proaspăt măcinat
2 ouă și 1 gălbenuș de ou suplimentar
230 grame de brânză albastră
boia de ardei

5 pași pentru a prepara sufleu de cartofi:

1. Se pune un raft în partea inferioară a cuptorului. Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Se ung vasele pentru sufleuri cu cele 3 linguri de unt. Se tapetează interiorul vaselor cu pesmet.

2. Cartofii se spală bine, nu se curăță și se pun într-o oală cu apă rece sărată. Se aduce la punctul de fierbere, la foc mediu, după care care se mai lasă timp de 30 de minute sau până când puteți introduce o furculiță cu ușurință în ei. Se scurg cartofii de apă.

3. Se decojesc cartofii cât timp sunt calzi. Se taie în bucăți mari, după care se pasează imediat. Într-un castron mare, se amestecă cartofii cu 1/4 cană de unt și laptele cald. Se asezonează, după gust. Se adaugă ouăle și gălbenușul suplimentar, amestecându-se bine.

4. Se umplu toate cele 8 vase mici de sufleuri, pe jumătate, cu amestecul de cartofi. Se face o adâncitură în stratul de cartofi, împingând în sus cartofii pe pereții vaselor. Se umple fiecare adâncitură cu 1/8 din cantitatea de brânză albastră. Se împarte în mod egal amestecul rămas de cartofi în cele 8 vase, punându-l deasupra brânzei și nivelând.

5. Se pune câte o cantitate mică de unt pe partea de sus a fiecărui sufleu și se presară foarte puțină boia de ardei. Sufleurile se pun pe raftul de la cuptor și se lasă la copt timp de 15 minute. Se crește temperatura la 218 grade Celsius și se mai lasă în cuptor pentru încă 5 minute.

Citește și:
Sufleu de legume
Sufleu de conopidă
Sufleu cu brânză de vaci şi mere
Sufleu de dovlecei
Sufleu de morcovi

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()