Supă cremă de ardei copți

supa-de-ardei-copti-totul-despre-mame

Rețeta perfectă pentru un prânz delicios – supă cremă de ardei copți

Dacă vă place mult gustul ardeiul copți, atunci e momentul să încercați această rețetă perfectă de supă cremă de ardei copți. Cremoasă, caldă și nutritivă, supa aceasta are câteva subtilități ale gustului dulce, precum și arome pământoase. Este o tranziție perfectă pentru primăvara pe care o așteptăm cu nerăbdare.

Ingrediente pentru supă cremă de ardei copți:

4 ardei grași roșii mari
4 linguri de ulei de măsline
1 ceapă medie, tocată
2 căței de usturoi, tocați
2 morcovi, curățați și tăiați mprunt
2 rădăcini de țelină, curățate și tocate
3 linguri de pătrunjel verde proaspăt tocat
1 lingură de chimen
1/2 linguriță de garam masala (condiment indian care se găsește în supermarketuri)
1 frunză de dafin
3 căni cu zeamă de la o supă de pui sau de legume / apă
sare și piper
1/4 cană cu smântână

6 pași pentru a prepara supă cremă de ardei copți:

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se adaugă ardeii într-un vas termorezistent și se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline, rotindu-se ușor, până când este acoperit fiecare ardei de ulei.

2. Se introduce în partea superioară a cuptorului, lăsându-se pentru 15 minute sau până când se înnegrește partea de sus. Se scot din cuptor, se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă încă 15 minute, până se înnegrește și partea aceasta.

3. Se scot imediat din cuptor și se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Se lasă la aburi timp de 10 minute, se dă folia la o parte și se lasă să se răcească suficient cât să poată fi curățați. Se elimină codițele și semințele, iar partea carbonizată de pe ardei se curăță ușor.

4. Pentru a prepara supa, se pune o oală mare, la foc mediu. Se adaugă uleiul de măsline rămas la încins, după care se introduc în oală ceapa și usturoiul, lăsându-se până când ceapa se înmoaie și devine translucidă, pentru aproximativ 5 minute.

5. Se adaugă morcovii, țelina și pătrunjelul. Se gătește timp de 3 minute, după care se adaugă chimenul, garam masala și frunza de dafin. Se amestecă bine, pentru a se combina ingredientele. Se adaugă ardeii copți, zeama de supă, se dă căldura la minim și se pune un capac pe oalaă, lăsându-se să fiarbă timp de 20 de minute sau până când morcovii și țelina s-au înmuiat.

6. Se dă tigaia de pe foc și se folosește un blender pentru a pasa bine ingredientele din supă. Se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Citește și:
Supă de roșii cu usturoi și busuioc
Supă cremă de mazăre cu busuioc şi mentă
Supă cremă de dovleac
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()