Rețeta perfectă pentru un prânz delicios. Supă cremă de ardei copți

Iulia Mirică
supa-de-ardei-copti-totul-despre-mame

Dacă vă place mult gustul ardeiul copți, atunci e momentul să încercați această rețetă perfectă de supă cremă de ardei copți. Cremoasă, caldă și nutritivă, supa aceasta are câteva subtilități ale gustului dulce, precum și arome pământoase. Este o tranziție perfectă pentru primăvara pe care o așteptăm cu nerăbdare.

Ardeii grași sunt legume extrem de sănătoase și gustoase. Ei aduc o serie de beneficii nutritive importante pentru sănătatea noastră. Sunt o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic care susține sistemul imunitar, ajută la combaterea infecțiilor și sprijină sănătatea pielii. Mai mult, mai conțin și alți antioxidanți cum ar fi vitamina A, vitamina E și carotenoide, cum ar fi beta-carotenul. Antioxidanții contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi.

Ardeii grași sunt un aliment cu un conținut scăzut de calorii, ceea ce îi face potriviți pentru persoanele care își doresc să mențină sau să reducă greutatea corporală. De asemenea, sunt săraci în grăsimi saturate și nu conțin colesterol, ceea ce îi face o opțiune sănătoasă pentru menținerea unui nivel optim al colesterolului și a sănătății inimii. Consumul de ardei grași contribuie la aportul de fibre alimentare, care susține digestia sănătoasă.

Sfaturi pentru a coace ardeii

Ardeii copți au un gust dulce și aromat. Se pot consuma ca atare sau pot fi adăugați în alte feluri de mâncare. Iată câteva trucuri pentru a face ardei copți perfect:

Alege ardei proaspeți

Alege ardei roșii, galbeni sau portocalii cu pielea netedă, lucioasă și fără pete sau lovituri. Ardeii trebuie să fie fermi și grei pentru dimensiunile lor.

Spală și uscă ardeii

Spală ardeii sub apă rece și șterge-i bine cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Alege metoda de coacere

Există mai multe moduri de a coace ardeii, cum ar fi cuptorul, aragazul sau grătarul. Cu toate acestea, pentru a evita arderea și pentru a obține o coacere uniformă, este recomandat să folosești cuptorul.

Unge-i cu ulei

Unge suprafața ardeilor cu ulei de măsline sau ulei de cocos, pentru a ajuta la coacerea uniformă și pentru a adăuga un pic de aromă.

Acoperă ardeii după coacere

Dacă dorești să fie mai ușor să îndepărtezi coaja, poți acoperi ardeii cu un prosop umed sau pune-i într-o pungă de plastic timp de 5-10 minute după coacere. Aburirea va ajuta la desprinderea mai ușoară a cojii.

Supă cremă de ardei copți

Poți savura supa de ardei copți simplă, așa cum este. Poate fi servită fierbinte într-un castron și poate fi garnisită cu o lingură de smântână sau iaurt grecesc, o frunză de pătrunjel proaspăt sau puțină brânză topită pentru a adăuga un plus de savoare.

Ingrediente pentru supă cremă de ardei copți

  • 4 ardei grași roșii mari
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 morcovi, curățați și tăiați mărunt
  • 2 rădăcini de țelină, curățate și tocate
  • 3 linguri de pătrunjel verde proaspăt tocat
  • 1 lingură de chimen
  • 1/2 linguriță de garam masala (condiment indian care se găsește în supermarketuri)
  • 1 frunză de dafin
  • 3 căni cu zeamă de la o supă de pui sau de legume / apă
  • sare și piper
  • 1/4 cană cu smântână

6 pași pentru a prepara supă cremă de ardei copți:

Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se adaugă ardeii într-un vas termorezistent și se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline, rotindu-se ușor, până când este acoperit fiecare ardei de ulei.

Se introduce în partea superioară a cuptorului, lăsându-se pentru 15 minute sau până când se înnegrește partea de sus. Se scot din cuptor, se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă încă 15 minute, până se înnegrește și partea aceasta.

Se scot imediat din cuptor și se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Se lasă la aburi timp de 10 minute, se dă folia la o parte și se lasă să se răcească suficient cât să poată fi curățați. Se elimină codițele și semințele, iar partea carbonizată de pe ardei se curăță ușor.

Pentru a prepara supa, se pune o oală mare, la foc mediu. Se adaugă uleiul de măsline rămas la încins, după care se introduc în oală ceapa și usturoiul, lăsându-se până când ceapa se înmoaie și devine translucidă, pentru aproximativ 5 minute.

Se adaugă morcovii, țelina și pătrunjelul. Se gătește timp de 3 minute, după care se adaugă chimenul, garam masala și frunza de dafin. Se amestecă bine, pentru a se combina ingredientele. Se adaugă ardeii copți, zeama de supă, se dă căldura la minim și se pune un capac pe oală, lăsându-se să fiarbă timp de 20 de minute sau până când morcovii și țelina s-au înmuiat.

Se dă tigaia de pe foc și se folosește un blender pentru a pasa bine ingredientele din supă. Se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Dacă ți-a plăcut această rețetă mai poți încerca și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa